2010. április 6., kedd

Hold a Bakban

A nap energiája:
Képesek vagyunk most nagyon céltudatosan, keményen és elszántan dolgozni, de ne vigyük túlzásba: mindenképp iktassunk be pihenést, szünetet. A túlzott feszültség stresszhez, alvászavarhoz, hátfájáshoz vezethet!
Testi-szervi érzékenység:
Érzékenyebbek, fájósabbak ilyenkor a csontok, az ízületek, a térd különösképpen. Szeles időben könnyebben megfázhat a fülünk.
Lehetőleg kerüljük a térdműtéteket.
Életmód-tippek:
Mozgassuk meg magunkat, mert ilyenkor könnyebben lemerevednek, begörcsölnek az izmok. Ha tehetjük, masszíroztassuk meg magunkat, a finom érintések helyett most inkább válasszunk valami fizikailag is felfrissítőt.
Egy hosszú, kiadós séta, hegymászás vagy sziklamászás is segíthet az izmok átmozgatásában.
Étkezési tanácsok:
Fogyasszunk sok vitamint és ásványi anyagot, és kerüljük az egyoldalú táplálkozást. Még ha most nincsenek is túlzott igényeink, azért ne érjük be egy zacskó chipsszel, meg egy pohár kólával egész napra. Próbáljunk meg időbeosztás alapján, hagyományos módon étkezni. Kóstoljuk meg a kecskesajtot, kecsketúrót. Most kerüljük a harsány fűszereket, a só is elegendő lehet.
Szépségápolás:
Bőrünknek jót tesz az ápolás, most van itt az ideje a radírozásnak, a vitaminpótlásnak. A kozmetikust is iktathatjuk erre az időre. Ha most ápoljuk körmünket, meghálálja: erősebb, egészségesebb lesz, gyorsabban növekszik. Ha manikűrös helyett az otthoni ápolást választjuk, használjunk mi is vitalizáló körömlakkot, bőrápoló krémeket.
Related Posts with Thumbnails