2010. április 28., szerda

Minden kutya hasonlít?

KOS [03.21-04.20]
A Kos kedveli a kisebb vagy közepes termetű, rövid szőrű, mozgékony kutyákat. Gyakran úgy választ magának ebet, hogy a mozgásban, futásban partnere legyen. Bár szereti a fegyelmet, mégsem viszi túlzásba a drillt, többre tartja az ugrabugrát, a játékosságot. Kutyája gyakran spontán, nem begyakorolt trükkökkel szórakoztatja. Kerüli a cicomákat, a masnikat, irtózik a kutyadivat minden formájától.
Ajánlott kutyafajták: Jack Russel terrier, foxterrier, beagle, vizsla-félék
BIKA [04.21-05.21]
A Bika kifejezetten kedveli a rendíthetetlen nyugalmú, mindennemű izgágaságtól mentes fajtákat. Ő maga türelmes, szerető és gondoskodó gazdi, kutyáját gyakran jutalomfalatokkal neveli-kényezteti. Bár a hajlékőrzést is fontosnak tartja, mégsem választ vérmes őrzőket, inkább a méreteivel tekintélyt parancsoló, kimozdíthatatlan ebeket. A kutyás-macskás táborban ő mindig is kutyapárti marad, hiszen számára a hűség mindenek felett!
Ajánlott kutyafajták: basset hound, bernáthegyi, berni pásztorkutya, bullmasztiff
IKREK [05.22-06.21]
Az Ikrek kimondottan kedveli az örökké pörgő, ugráló, szaladgáló fajtákat. Nem zavarja az ugatás, a rohangászás, de fontos, hogy a kutya kifejezetten értelmes, könnyen tanítható legyen. Az engedelmességnél fontosabb az önfeledtség és a játékosság, sőt a komikusság! Mivel ő maga is sokat mozog, illetve elég intenzív társasági életet él, kutyáját is hamar utazgatáshoz,  emberbarátsághoz szoktatja.
Ajánlott kutyafajták: tacskó, bedlington terrier, foxterrier

RÁK [06.22-07.22]
A Rák számára legfontosabb szempont, hogy a választott kutya családbarát és gyerekimádó legyen. Nem viszi túlzásba a szigort, a fegyelmezést, de jó érzékkel választ önmaguktól is jól viselkedő fajtákat. Általában a kertjében tartott állatkái könyörgő tekintetének nem tud ellenállni, így azok a házat is a legnagyobb természetességgel elfoglalják. Kutyának is, gazdának is kedvelt szórakozási közege a víz.
Ajánlott kutyafajták:  labrador és golden retriever, bobtail, újfundlandi
OROSZLÁN [07.23-08.22]
Az Oroszlán kutyája legyen fenséges, nagy testű, tekintélyt parancsoló. Szereti, ha kutyája viselkedésével is elismerést vált ki, de ő maga nem egy kemény kezű kutyakiképző. Hajlamos házi kedvencét alaposan elkényeztetni, szívesen vásárol márkás tápokat, kényelmes fekhelyt, elegáns nyakörvet, de a kutyuli-ruháknak egyáltalán nem híve. A kutyatartás kimondottan jót tesz az Oroszlán lustaságának, ebének hála kénytelen rendszeresen sétálni, kocogni, mozogni.
Ajánlott kutyafajták: német dog, rhodesian ridgeback, afgán agár, csau-csau
SZŰZ [08.23-09.22]
A Szűz kedveli a pöttyös-foltos mintákat, bár fajtaválasztásnál fontosabb szempont, hogy a kutya minél kevésbé hullajtsa a szőrét. Kedveli az okos, értelmes, rendszerető ebeket, ő az, aki pillanatok alatt szoktatja kedvencét szobatisztaságra, sőt megtanítja séta után, lakásba lépés előtt láb- és bundatörlésre várakozni. A házban tartott ebnek megvan a maga fekhelye, bútorra, fotelre nem engedi. Kutyáját gyakran járatja kutyaiskolába.
Ajánlott kutyafajták:   dalmata, magyar agár, puli és pumi
MÉRLEG [09.23-10.22]
A Mérleg a divatkutyák és a kutyadivat legnagyobb rajongója. "Trendin" öltöztetgeti kedvencét, de legalább egy csillogó nyakörvvel, masnival ékesíti a szőrét. Szívesen viszi magával kutyáját társaságba, étterembe, kávézóba, kis termetű állatkájához megfelelő hordtáskát választ. A konzervatívabb Mérlegek is sokat adnak kutyájuk megjelenésére, ha másban nem, hát a szőrápolásban, a felszerelésben, a kellékekben.
Ajánlott kutyafajták: yorkshire terrier, ír szetter, havannai és bolognai pincs
SKORPIÓ [10.23-11.21]
A Skorpió kutyája legyen épp olyan szívós és kitartó, mint a gazdája. Gyakran választ kemény kötésű, egygazdás, szigorú nevelést és pszichikai erőfölényt igénylő fajtákat. A kutya kiképzése valódi kihívás számára, hajlamos rengeteg időt erre áldozni, míg végül igazi falkavezérré válik kutyája szemében. Általában csupa izom, közepes, vagy közepesen nagytestű ebet választ, a megkedvelt fajtákhoz egy életen át ragaszkodik.
Ajánlott kutyafajták: bullterrier, stafforshire terrier, argentin dog, malamut
NYILAS [11.22-12.20]
A Nyilasnak nagy térre van szüksége, imád természetet járni, gyakran vadászik is, a kutyafajták közül is ilyen szempontok alapján szelektál. Kedveli az impozáns méretű, de nem félelemkeltő állatokat. Fontos számára a pedigré és a jó vérvonal, előszeretettel dicsekszik kutyája  származásával. Mivel általában sokat utazik, kutyája is hamar alkalmazkodik az autós-repülős helyváltoztatáshoz.
Ajánlott kutyafajták: angol véreb, ír farkas, gordon szetter
BAK [12.21-01.19]
A Bak kutyatartásban is előszeretettel követi a hagyományokat, a jól bevált, nagy múltra tekintő fajtákat részesíti előnyben. Nagy hangsúlyt fektet a fajtatisztaságra, keverék kutyák szóba sem jöhetnek. Leginkább rövid, sötét szőrű, nagyobb testű, jól fegyelmezhető ebet választ - elsősorban házőrzési célokkal. Kutyája hamar megtanulja a rendet, és vakvezető ebeket megszégyenítő önfegyelmet képvisel.
Ajánlott kutyafajták: német juhászkutya, német boxer, angol agár
VÍZÖNTŐ [01.20-02.18]  
A Vízöntő kutyában is az őrültségek híve. Ő az, aki előszeretettel választ bizarr külsejű fajtákat, sőt még öltöztetéssel is rátesz egy-két lapáttal. Kutyáját hagyja szabadon létezni, a liberális nevelés híve. De saját függetlenségére is hasonló módon kényes, így mindig vannak barátok, panziók, ahol hosszabb-rövidebb időre állomásoztathatja kutyusát.
Ajánlott kutyafajták: mopsz, mexikói szőrtelen kutya, csivava, shar pei
HALAK [02.19-03.20]
A Halak a menhelyes, a kidobott kutyusok őrangyala, gyakran visz haza megsajnált állatot. Az sem ritka eset, hogy ha már otthonába nem fér több kóbor eb, kijár a helyszínre etetni őket. Nevelésben nincsenek irányelvek, a kutya hamar a gazdija fejére nő, elfoglalja a kanapét, az ágyat, még talán a csillárt is. A Halak a kisebb testű, komikus kinézetű, bohócos karakterű kutyákat részesíti előnyben.
Ajánlott kutyafajták: keverékek, dandie dinmont terrier, brüsszeli griffon
fotók: coffeecup.hu

6 megjegyzés:

 1. Ezzel most jól megleptél :) Mondjuk az Oroszlánnál csak aza fgán agár, míg a Skorpiónál esetleg a huskie jön be. De a többi csillagjegynél is, akiket ismerek, elég érdekes kutyák élnek velük a fenti összeállításhoz képest. (Persze ez nem Neked "kritika", méga z erdeti összeállítónak sem, ha nem Te voltál az, sőt nem is kritika, csak érdekesség :)

  VálaszTörlés
 2. Ide csak saját anyagokat teszek fel. És ez tulajdonképpen csak egy játék... Ráadásul szerintem ebben az esetben a holdjegy is sokat nyom a latba. :)

  VálaszTörlés
 3. Én rák vagyok, és sok minden igaz. Szeretem a vizet, és ezeket a kutyafajtákat is.
  Nemtudom mi alapján /személyiség, viselkedés/ állítottad össze ezt, de szerintem sok igazság van benne, nem csak a rákot nézve, hanem több csillagjegynél is.
  Gratulálok, és köszönöm az ismertetőt!

  VálaszTörlés
 4. Az asztrológia úgynevezett analógiás (hasonlóságon alapuló) rendszerben gondolkozik. Sok jellemzőből azt választottam ki, ami leginkább illeszkedik oda. Pl. a Rák jegyhez tartozik a család, a kertes ház, az otthon, a gondoskodás, a víz elem. Így a kutyafajtáknál is ilyen szempontokat kerestem.
  És köszönöm! Örülök,hogy olvasod a blogot! :)

  VálaszTörlés
 5. Köszönöm! Nagyon érdekes munkád van!

  VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails