2010. július 7., szerda

(G)Asztro bloggerek: DUENDE



Nap: Nyilas 18° VII. ház
Hold: Oroszlán 8°, IV. ház
ASC: Bika 28°
Vénusz: Bak 30°
MC: Vízöntő 0°
Ceres: Nyilas 20° VII. ház
Vesta: Kos 21° 12. ház

Duende a konyhában nagyon természetesen és ösztönösen mozog, valószínűleg családi örökség nála ez a tulajdonság. Édesanyja vagy talán már a nagymamája is nagyon bőkezű és szívélyes vendéglátó lehetett, tőlük tanulta a vendégszerető magatartást, és a színes-gazdag ízvilágot.
Ő maga azonban jó adag kreativitással fűszerezi a tradíciót.
Ha kötelességnek, kényszerűségnek érzi is a főzést, képes magában rendezni a dolgokat, és a felelősségérzet előbb-utóbb játékos alkotásba fordul. Hajlamos azonban a másik végletre is, képes beleveszni a kísérletezésbe, céltalannak tűnő játszadozásba, de ilyen esetben is össze tudja szedni magát, és a feladatra koncentrálni. Maximalizmusa határtalan, mindenből ki akarja hozni a lehető legtöbbet, a legnemesebbet.
Az egész élete új és egyedi ötletek sorozata: alkotási vágyát beleviszi a főzésbe is. A konyhaművészet részben önmegvalósítás, részben önkifejezés, de ugyanolyan mértékben elmélyült tevékenység is is; képes ebben kikapcsolni, feloldódni. Épp ezért szívesen sürög-forog egyedül a konyhában.
A végeredményt azonban örömmel osztja meg másokkal, és nem csupán virtuálisan. Még a váratlan vendégeknek is pillanatok alatt terülj-terülj asztalkámat varázsol.
A gondoskodás egy az ő lényével.
Keresi az újdonságokat, nyitott a nemzetközi kultúrák irányába is, mindezt remekül megfér a hagyományos magyaros konyha szeretete mellett. Kedveli az intenzív, telt, fűszeres ízeket és a gyorsan készülő, ámde látványos ételeket.
Fontos számára a szép, már-már művészi tálalás. Nem csak a blogfotók kedvéért teszi ezt, ő még a vajas kenyeret is ízlésesen rendezi el a vacsoraasztalon. A szervírozásba tökéletesen megfér egymás mellett a fatányéros és az elegáns.
A névválasztás is tökéletesen kifejezi őt: Szellem a fazékban. A Nyilas-énje szívesen vegyít egy kis életfilozófiát a receptek közé.
Related Posts with Thumbnails