2010. július 3., szombat

Híres Rákok - 07.03

fotó innen: sztarfotok.hu

Franz Kafka (1883-1924) - csehországi német író. Regényei közül A per és A kastély, novellái közül pedig talán Az átváltozás a legismertebb. Műveit nagyon egyedi, paradoxonokkal, abszurditásokkal átitatott stílus jellemzi.
Tom Cruise (1962) - amerikai színész, producer. Csemegézve a filmszerepeiből: Top Gun, Koktél, Esőember, Egy becsületbeli ügy, Interjú a vámpírral, Mission: Impossible, Az utolsó szamuráj. Golden Globe díjat kapott a Született július 4-énért és a Magnóliáért, de ezen kívül számtalan Golden Globe és Oscar-díj jelölést tudhat magáénak.
Gedeon Burkhard (1969) – német színész. Érdekesség, hogy a Rex felügyelő sorozatban   Tobias Morettit követte a szerepben, aki szintén Rák napjegyű.
Azurák Csaba (1976) - riporter, műsorvezető


– Ó – mondta az egér –, a világ napról napra zsugorodik. Először olyan tágas volt még, hogy féltem, elfutottam, és boldog voltam, hogy végre jobbra-balra a távolban falakat láttam, ám e hosszú falak olyan gyorsan haladnak egymás felé, hogy ez már az utolsó szoba, és ott a sarokban a csapda, amelybe futok. – Csak futásod irányán kell változtatnod – mondta a macska, és felfalta. 

Franz Kafka: Kis mese
Related Posts with Thumbnails