2011. január 6., csütörtök

2011 számmisztikája

Az előző...
A 2010-es év azt hiszem, a legtöbbünk életében gyökeres átalakulást hozott: akár a körülmények kényszerítettek változtatásra, akár az ösztöneink késztettek változásra.
A 10-es kártya a tarot olvasatban a Szerencsekerék, vagyis a nagy pozícióváltások mutatója.
A kettessel kezdődő évezred miatt ezeket a pozitív sorsfordulatokat gyakran KÉT-SÉGEK és KÉT-KEDÉSEK előzik meg, így meglehet, a túl sok hezitálás a döntésképtelenség miatt gyakran elúsztak a lehetőségeket. Sokan azonban az intuitív énjükre hallgatva elindították az átalakulási folyamatokat.

11
A 11-es számban két Mágus ereje találkozik, és a két aktív, férfias energia összeadódva, befogadó, bölcs női energiává - Főpapnővé - alakul (1+1=2).
A valódi Erő sosem agresszióból, görcsös akarásból születik, hanem akkor, ha békésen, derűsen és éberen szemléljük a világot, és mindig készen állunk a helyzetnek megfelelően cselekedni.
A klasszikus tarot képei egy női alakot és egy oroszlánt ábrázolnak, akik tökéletes összhangban léteznek. A nő magabiztosságot és nyugalmat áraszt, kettejük között ő az irányadó, miközben a vadállat ereje birtokában és tudatában engedelmeskedik neki. A nőt az oroszlán hatalmassága inspirálja, az oroszlánt a nő félelemnélkülisége szelídíti.
Ez az ösztönök, a szenvedélyek önmagunkba fogadását és kreatívvá formálását mutatja. Így válnak az egymásnak feszülő erők teremtő energiává.

Az erőbe vetett hit és a hitbe vetett erő
A 2011-es év a saját erőnk felvállalására ösztönöz. Olyan váratlan helyzetekkel találhatjuk szembe magunkat, amik a képességeinket, a kitartásunkat, az elszántságunkat teszik próbára, arra késztetve, hogy felfedezzük azt, ami bennünk lakozik.
A mesékben a legkisebb fiú is mindig felel a kihívásokra, akár furfangosságára, akár állhatatosságára, akár testi erejére van szükség, hogy a történet végére testben-lélekben-szellemben megerősödve, önmaga kishitűségén, bizonytalanságán felülkerekedve új emberként - hétköznapi hősként - folytassa életet.
Fontos, hogy tiszta fejjel, összpontosítva nézzünk szembe a próbatételekkel, mert csak akkor lehetünk eredményesek. Ha minden pillanatban éberek vagyunk, ez könnyen megy, ha nem, akkor fogadjuk meg azt a régi bölcsességet: aludjunk rá egyet! Aztán másnap ne késlekedjünk: tegyük, amit tennünk kell...

10 megjegyzés:

 1. Tudod Eszter... az előző évtől, az összege, a 3-as miatt sokat vártam. Mert az én számom a születés napja és teljes dátuma alapján is, mert ugyanaz mind a kettő, ez meg tudod Te is mit jelent a számomra.
  A próféta beszéljen Belőled, de az Oroszlán és a (Pap)Nő együtt hatás sokat jelentő, és most ezt nem a szokásos, freudi értelmezésemben gondolom.
  Tavaly már évközben feladtam az évbe vetett nagy reményeimet, de már év végén éreztem, hogy ez lesz valami miatt jelentős. Úgy legyen, de tenni is igyekszem érte.
  Köszönöm!!!

  VálaszTörlés
 2. Nem szeretnék próféta lenni. A hírhozókat legtöbbször lefejezik vagy felnégyelik... :)

  Majd 2012-ben visszatekintünk, és összegzünk.

  VálaszTörlés
 3. Az Erő legyen velünk, jedi mesterekkel, én aszondom! :)

  VálaszTörlés
 4. És az ifjú padawan csak helyeselni tud erre! :))

  VálaszTörlés
 5. Ugye Duende, engem nem veszel a jedik közé? :) Még padawan sem vagyok, legfeljebb a tyúkfejű kocsmáros a II. részből :D

  VálaszTörlés
 6. Szerintem érdemes megnézni a teljes számot, én így olvasnám össze a számokat:A (2)bölcsen átgondolt döntések (20), által uralt (11) erő, adja a stabilitást(4)ebben az évben, és készíti elő a 2012-es (5) hitet hozó évet.

  VálaszTörlés
 7. Jó meglátás Dió Bisztró, köszönöm! Az a csodálatos ebben a számmisztikai megközelítésben, hogy éppoly sokat mondó, mint bármi más az életben.

  VálaszTörlés
 8. Ha már itt tartunk... Nemrégiben a Facebookon érdekes gondolatsort indított el Vancsó művészúr ezzel kapcsolatban. Az alapja az volt, hogy mi is a mai számmisztika alapja? Mert ugye a héber és a római betűrendszer tartalmazza egyben a számokat is (legalább is úgy tudom). A nyugati világ meg az arab számrendszerrel kalkulál. Aztán meg, hogy honnan számítják a különféle kultúrák az év kezdetet? Hiszen pl. pont a rómaiak a tavaszi napforduló miatt márciussal kezdték az évet. Így az ő olvasatukban ez volt az első hónap. Hol jár időben a zsidó időszámítás, és vajon pontosan tudjuk-e, hogy Jézus mikor született?
  A dátumok innentől kezdve számomra elég labilisnak látszanak ezeknek a következtetéseknek a szempontjából. A csillagoknál viszont nincs szubjektivitás, ezért tekintem mérvadóbbnak az asztrológiát. Pl. a mai nap csak azok számára jelenti számmisztikailag, amit jelenthet, akik ezzel az időszámítással számolnak. Ha viszont másoknak mást, melyik az igaz...

  VálaszTörlés
 9. Lehet, hogy csak annyi a lényeg, hogy MIND-(ÉN)-EGY?

  VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails