2011. november 11., péntek

Istennők a horoszkópban: a Hold

Szeléné és Artemisz, az eredendő nő
A Hold jegyek szerinti helyzete megmutatja, hogyan éljük meg az abszolút női energiákat, miképpen viszonyulunk a tudatalattinkhoz, a megérzésekhez, milyenek ösztönös hangulataink. Magába sűríti a gondoskodó női szerepeket: ő az anya és a feleség is egyben. Házhelyzete azt jelzi, mely életterületen tudjuk ezeket a képességeket leginkább kibontakoztatni. Kiegészítő párja a Nap, így a vele való fényszögkapcsolat kiemelten fontos a képletben.

Mitológiája 
A görög holdistennők közül Szeléné (római Luna) az első, titánok gyermeke, Héliosz napisten és Éosz hajnalistennő testvére. Bátyját váltva lép az égre, hófehér lovak vontatta ezüst szekerén. A sötét végtelen fényének úrnője a női princípiumot, az odaadást, a termékenységet, a ciklikusságot és a változékonyságot jelképezi.
Második holdistennő Artemisz (Diána), Zeusz és Létó gyermeke, kinek napisten testvérpárja Apolló. Szűz istennő, a vadászat, a vadak, a termékenység, a gyermekszületés védelmezője. Attribútuma az íj, a nyíl és a holdsarló-fejdísz, szent állata a szarvastehén.
A hold istennőit gyakran három különböző arccal, a holdfázisoknak megfelelően ábrázolják. Ebben a formában a nevei: Hébé, a születés és a növekedés hófehér, növő hold istennője, Héra, az anyaság és a csábítás vörös telihold istennője, végül Hekaté, a mágia és a halál fekete, fogyó hold istennője. 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hold a képletben: 
KOS: az amazon
Impulzív, szenvedélyes, függetlenségre, önállóságra törekvő. Optimistán és lelkesedéssel viszonyul a világhoz. Mindig pontosan érzi, mi az, amit akar. Keresi az újat, az izgalmakat, a kihívásokat, de a konfliktushelyzetektől sem riad vissza. Érzelmi problémáit szeretni magában, segítség nélkül rendezni.
Nekik is Kos Holdjuk van: Angelina Jolie, Eva Longoria, Meg Ryan, Salma Hayek
 ☼
BIKA: az érzéki
Nőies, erotikus kisugárzás jellemzi. Erős testi irányultság jellemzi. Nyugodt és békeszerető. Keresi az érzelmi biztonságot, a stabilitást, a kiszámíthatóságot. Hűséges, bár ő maga hajlamos a féltékenységre, a túlzott ragaszkodáshoz. Érzelmi konfliktusain nehezen tud túllépni.
Nekik is Bika Holdjuk van: Cameron Diaz, Demi Moore, Meryl Streep, Keira Knightley
 
IKREK: az intelligens
Okos, kíváncsi, érdeklődő, nyitott a világra, az emberekre. Derűs és kifelé forduló. Keresi az új kapcsolatokat, szereti gondolatait kicserélni, megvitatni másokkal. Saját érzéseivel nehezen tud mit kezdeni, míg mások problémáit szívesen elemezgeti. Érzelmi konfliktusait is igyekszik "fejben" rendezni.
Nekik is Ikrek Holdjuk van: Milla Jovovich, Gwyneth Paltrow, Tina Turner, Jessica Biel
 
RÁK: a romantikus
Gyengéd, alkalmazkodó, odaadó, gyakran anyáskodóan gyámolító. Mivel nagyon fogékony a környezetében lévők rezdüléseire, őt magát is gyakran hangulatingadozások jellemzik. Keresi a szeretet, az odafigyelést. Érzelmi konfliktusok esetén gyakran rák módjára kihátrál a szituációból.
Nekik is Rák Holdjuk van: Marion Cotillard, Penélope Cruz, Halle Berry, Drew Barrymore
 
OROSZLÁN: a királynő
Büszke, méltóságteljes és roppant szívélyes. Igényli a központi szerepet, cserébe életörömet és lendületet sugároz. Keresi a luxust, a különlegességet, a nagyvonalú gesztusokat. Érzelmi problémáit gyakorta elég drámai módon kezeli.
Nekik is Oroszlán Holdjuk van: Julia Roberts, Monica Bellucci, Charlize Theron, Katie Holmes
 
SZŰZ: a megbízható
Gyakorlatias, megértő, kissé visszafogott, tartózkodó. Szereti a rendet és a tisztaságot, nagyszerűen alkalmazkodik. Keresi a biztonságot és kerüli a káoszt. Érzelmi problémáit gyakran kísérik fizikai tünetek, betegségek.
Nekik is Szűz Holdjuk van: Madonna, Jodie Foster, Natalie Portman, Michelle Pfeiffer
 
MÉRLEG: a bájos nő
Barátságos, elbűvölő és stílusos. Jó társasági ember, remekül ért hozzá, hogy kedves modorával érvényre juttassa érdekeit. Keresi a párkapcsolatot, a harmóniát. Érzelmileg ingadozó, a konfliktusokat igyekszik messzire kerülni.
Nekik is Mérleg Holdjuk van: Kate Winslet, Kristen Stewart, Agatha Christie, Anne Hathaway
 
SKORPIÓ: a sötét tündér
Igen intenzív, szenvedélyes és meglehetősen titokzatos. Képes másokat a bűvkörébe vonni. Keresi az összeütközéseket, vonzzák a titokzatos dolgok, a tabuk. Érzelmi konfliktusait meglehetősen (ön)pusztító módon kezeli.
Nekik is Skorpió Holdjuk van: Jennifer Lopez, Scarlett Johansson, Lady Gaga, Elizabeth Taylor
 
NYILAS: a kozmopolita
Lelkes, optimista, örömteli és könnyen motiválható. Nagyfokú igazságérzet és jelentős szabadságvágy jellemzi. Keresi saját különlegességét és általában minden dolog értelmét. Érzelmi problémái fölött (sokáig) igyekszik elnézni.
Nekik is Nyilas Holdjuk van: Nicole Kidman, Sharon Stone, Jennifer Aniston, Emma Watson
 
BAK: a tartózkodó nő
Visszafogott, zárkózott, nehezen tud igazán feloldódni. Szereti a rendet, a strukturáltságot, a szilárdságot. Keresi a felelősségteljes helyzeteket. Érzelmi konfliktusai elől gyakran a munkájába, karrierjébe menekül.
Nekik is Bak Holdjuk van: Juliette Binoche, Sophie Marceau, Liv Tyler, Kim Basinger
 
VÍZÖNTŐ: az individualista
Eredeti, ötletes és rendkívül független. Keresi a pezsgést, a kapcsolatokat, a változatosságot, minden kényszer vagy nyomás ellen lázad. Érzelmi konfliktusai vagy kiszámíthatatlanul kirobbanóak vagy jéghideg logikával felvértezettek.
Nekik is Vízöntő Holdjuk van:  Marilyn Monroe, Uma Thurman, Sandra Bullock, Melanie Griffith
 
HALAK: a sellő
Érzékeny, álmodozó, fantáziadús és meglehetősen intuitív. Keresi a feloldódást és a határtalanságot, ennek következtében gyakran mindent szép lassan magára vesz. Érzelmi problémák esetén tehetetlennek, kiszolgáltatottnak érzi magát.
Nekik is Halak Holdjuk van: Catherine Zeta-Jones, Grace Kelly, Cindy Crawford, Winona Ryder

Következő részben: Vénusz, a szerelmes nő

Nem tudod, hol áll a Holdad? Kattints IDE, és írd be a pontos születési adataidat. Fontos, hogy az órát és a percet is kitöltsd, mivel a Hold viszonylag gyorsan halad végig az Ekliptikán.
Related Posts with Thumbnails