2011. december 11., vasárnap

Karácsonyi készülődés a csillagjegyek háza táján

Közeledik a karácsony. Tavaly írtam róla, milyen ételeket tálalnak a csillagjegyek az ünnepi asztalra, most azonban a készülődésről olvashattok.
A KOS ötletszerűen vásárol. Ha az útjába akad egy ajándék már októberben megveszi, azonban ha nincs kedve a vásárláshoz, akkor ő az, aki egyetlen nap alatt lezavarja a beszerzést. Olyasmit választ másoknak, aminek ő maga is örülne: például sport- vagy hobbifelszerelést.
A karácsonyfa feldíszítésénél a Kosnál a piros szín dominál, de szeret évről évre új díszeket venni. A csillagszóró azonban sosem hiányozhat a fenyőről.
A BIKA a praktikus és értékálló meglepetések híve, de ajándékozza meg szeretteit saját készítésű vagy készen vásárolt ínyencségekkel: süteményekkel, borokkal, likőrökkel. Ő az, aki időben nekilát beszerezni az ajándékokat, hogy ne egyszerre terhelje meg a pénztárcáját.
Karácsonyfáján mindig megtaláljuk azokat a díszeket, amikhez már hosszú évek óta ragaszkodik, és természetesen a különféle szaloncukrokról sem feledkezik meg.
Az IKREK a kis meglepetések mesterei. Bár ajándékai ötletszerűek, eklektikusak és gyakran valóban aprócska dolgok, mégis ügyesen választ. Szívesen ajándékoz könyvet, hírlap-előfizetést és ő az, aki sosem feledkezik meg a hagyományos vagy épp elektronikus üdvözlőlapokról.
A fenyőfa díszítése bohókás: vidám és sokszínű, akár pattogatott kukorica-füzérekkel vagy papírból kivágott hópehely-figurákkal is öltöztetheti az angyalfát.
A RÁK a lelke mélyén minden évben gyermeki áhítattal várja az ünnepet, és ő a legcsalódottabb, ha nem olyan havas, narancsillatú a karácsony, mint ahogy elképzelte. Ajándékvásárlásnál tökéletesen ráérez mások igényeire, igazán személyes dolgokkal lepi meg szeretteit.
A karácsonyfája is pont olyan, mint a képes könyvek lapjain: plafonig érő, angyaldíszes, meleg hangulatot árasztó.
Az OROSZLÁN végre igazán kiélheti éves ajándékozási vágyát. Igaz, ebben nem ismer határokat, így szinte minden évben túllépi a pénztárcája kereteit. Meglepetései lehengerlőek, nagyvonalúak, gálánsak: gyakran választ ékszert, drága ruhát, márkás italokat.
Karácsonyfája igazán reprezentatív, kedveli az aranyat és a meleg színeket. Sok-sok égő ragyog, nem csak a fenyőfáján, hanem az egész lakásban.
A SZŰZ a precíz tervezés híve. Alaposan végiggondolja, kinek mit ajándékozzon, listát készít, kalkulál. Ajándékai gyakran kézügyességének produktumai: akár egy saját kötésű sál vagy kézzel festett mécsestartó. Remek érzékkel választ olyan dolgokat, amire a másiknak épp szüksége van.
Karácsonyfája nem hivalkodó, de nagyon ügyel rá, hogy minden dísz, minden apró részlet a legnagyobb rendben legyen rajta.
A MÉRLEG számára a karácsony egyben társasági esemény is. Mindig tart készenlétben egy-két ízlésesen becsomagolt pót-ajándékot a váratlan vendégeknek. Szívesen vásárol ruhákat, parfümöt, divatos holmikat, és a csomagolásra is különös hangsúlyt fektet. Ha ez utóbbi nem az erőssége, igénybe veszi az üzletek díszcsomagolási szolgáltatásait.
Karácsonyfája megfelel a legutolsó trendeknek, a díszek árnyalatai tökéletesen harmonizálnak egymással.
A SKORPIÓ, ha szereti a karácsonyt, nyakig merül az előkészületekbe, ha nem, akkor az ünnepnapokat inkább átlapozza a naptárban. Előnyére válik, hogy szinte belelát mások lelkébe, így ritkán téved az ajándékválasztással. Meglepetései között igazán pikáns ajándékok is előfordulnak.
Karácsonyfán is szereti a kontrasztokat, ő az, aki például vörös és fekete díszekkel dekorál. Határozott elképzelései vannak a fenyődíszítésről, ebbe nem igen enged másnak beleszólást. 
A NYILAS imád ünnepelni, így a karácsonyra is nagyon lelkesen készülődik. Hatalmas karácsonyfa, sok dísz, még több ajándék - hajlamos túlzásokba esni. Ajándékai között külföldről rendelt, elsőrendű, impozáns, de néha a praktikumot teljesen nélkülöző dolgok szerepelnek.
A nagy karácsonyfák híve, uralkodói színű: mély lila, királykék, arany, borvörös díszekkel. Édesszájú lévén a cukrok, sütemények nem hiányozhatnak a fáról.
A BAK a karácsonyt elsősorban a hagyományai miatt kedveli. A vásárlást igazán csak a szerettei számára élvezi, az ismerősök, üzletfelek ajándékainak beszerzését inkább másra bízza. Kedveli a gyakorlatias, ám értékes meglepetéseket: a bőrkötésű határidőnaplókat, drága tollakat, órákat.
A karácsonyfát szereti úgy díszíteni, ahogy azt gyerekkorában megszokta, klasszikus gömbökkel, csillagokkal, fenyőtobozokkal.
A VÍZÖNTŐ karácsonykor előszeretettel ötvözi a tradíciókat az újító elgondolásokkal. Kissé szélsőséges, egyik évben ő az, aki az elsők között végez az előkészületekkel, máskor két nap alatt ér a dolgok végére. Meglepetései mindkét esetben nagyon eredetiek, ötletesek. Barátai sosem maradnak ki az ajándékozásból.
Környezetvédő elgondolásból gyakran választ műfát, dézsás fenyőt, de az is előfordulhat, hogy egy nagyobb, cserepes szobanövény köré tekeri a karácsonyfaégőket.
A HALAK mesebeli karácsonyra vágyik, épp ezért szívesen tölti/töltené az ünnepet hófödte hegycsúcsok között, egy kandallós gerendaházikóban. Szeret ajándékozni, csomagjaiban filmek, illatos mécsesek, szívből jövő meglepetések rejtőznek. Az ünnep közeledtével előszeretettel adakozik és osztogat adományokat a rászorulóknak.
Karácsonyfája csillogó, sejtelmes, fantáziadús: pasztelles gömbökkel, angyalhajakkal, angyalszárny-szerű tollakkal díszített.
Related Posts with Thumbnails