2012. május 3., csütörtök

Amit a Királyokról tudni kell...

"Igazi király akkor is viseli a koronát, ha nincs a fején, a valódi korona a lélekben van, a másik csak külsőség."
- Louis de Saint-Marché -

Az elmúlt napokban jelentős esemény történt: a Regulus csillag az Oroszlán jegyéből a Szűz jegyébe lépett. Az egyik asztrológiai program ezt május 1-jén hajnali 1 órára datálta. Valójában ez egy lassú, méltóságteljes folyamat. Az állócsillagok látszólagos mozgása a precessziónak köszönhető. 1 fokot 72 év alatt mozdulnak, így egy jegyet több mint 2000 év alatt tesznek meg.

A Regulus az Oroszlán csillagkép legfényesebb csillaga (α Leonis). Neve jelentése "kis király", másik elnevezése Cor Leonis, az "oroszlán szíve". Az égitest a Napnál 140-szer ragyogóbb, ötször nagyobb és 350-szer több energiát bocsát ki.  Mindössze 78 fényév távolságra van tőlünk.

Az égboltot négy királyi csillag őrzi: Regulus, Antares, Fomalhaut és Aldebaran. Ők a Tejút négy pillére, az Univerzum négy tartóoszlopa.
Négy, az isteni szentháromság utáni földi megnyilvánulás, ezért a látható anyagival azonosítják. 4 a stabilitást és a rendet biztosítja: négy elem, négy évszak, négy életszakasz. A Teremtéstörténet negyedik napján Isten a földi rendet teremtette meg (ünnepek, napok, évek).
A régi uralkodók a négy égtáj felé suhintottak karjukkal, amit a fenti négy csillag jelölt ki. A Regulus abban az időben egybe esett a nyári napfordulóval, vagyis az égi dél-ponttal.
A négy mágikus erény: "akarni", "merni", "tudni", "hallgatni".
A negyedik dimenzió az idő dimenziója.

Ha az asztrológiai képletben a Regulus együtt áll valamelyik égitesttel, központi, vezetői, irányítói szerepkört jelent. Az illető nagy hatást gyakorol környezetére, ami királyi felelősséggel jár, hiszen a negatív energiák rombolnak, a pozitív energiák építenek.
Regulus Szűzbe lépésével a hétköznapi királyok időszaka érkezik. A jegyváltás pillanatában együtt áll a Holddal, szemben a Neptunusszal, így a lélek, a spiritualitás, a női energiák felerősödését, uralkodását mutatja.
A királyok az Égben, a Királynők köztünk járnak...
Related Posts with Thumbnails