2012. május 4., péntek

Fényes hold

2012.05.06-án, hajnali fél ötkor az idei év legnagyobb teliholdját csodálhatjuk az égen.

A kelták fényes holdnak nevezték a májusi teliholdat, remélhetőleg tiszta, felhőtlen ég alatt csodálva megerősíthetjük ezt mi is.
A dakotáknál valahogy így hangzik a neve: "hold, amikor a levelek zöldülnek".
Sok nyelvben utalnak a virágzó természetre: nagy levelek holdja, fű-hold (új-pogány), ültetés holdja, virág hold, eper hold, szeder hold (görög), várakozás holdja (hopi).

Solve et coagula (oldás és kötés)
nagyítás a képre kattintva
A Nap és a Hold szembenállása minden teliholdnál egy tengelyt hoz létre, ami az oppozícióban lévő jegyek energiáit emeli ki.
A Skorpió-Bika jegyek esetében ez a megtartás és elengedés tengelye, ami ennél az állásnál elsősorban a (pár)kapcsolatokra vonatkozik.
Mérlegre tehetjük az ide tartozó elképzeléseink, gondolataink, érzéseink. Bogozzuk ki lelkünk ezzel kapcsolatos gubancait, engedjük el az idejétmúlt dolgokat, hogy újraköthessük az arra érdemeseket.

Egy gondolat a teliholdhoz
"Én és az emberek szétválaszthatatlanul egyek. De ezt csak akkor élem meg, ha van középpontom: ha én Én vagyok. Csak akinek van közepe, tud másokkal táncot járni! Nem szédül bele a forgásba, s tudja, mikor kell a másikat elengedni s mikor átölelni. Mikor kötni és mikor oldani. Mikor nyitni és mikor zárni. Mikor kell igent és mikor nemet mondani."
- Müller Péter -
Related Posts with Thumbnails