2012. május 24., csütörtök

ThetaHealing® - hétköznapok újratöltve

"- Te most már látó vagy, időtlenül szemléled a világot.
- Akkor miért nem látom, mi lesz a sorsom?
- Nem láthatunk túl azokon a döntéseken, melyeket nem értünk."
- A.& L. Wachowski: Mátrix II -

1999-ben, túl az évszázad napfogyatkozásán, volt egy mozipremier, ami nem csak a filmgyártás történelmét változtatta meg, hanem a világról alkotott elképzelést is.
A Mátrix.
Engem a döbbenetes látvány mellett, amit lassítva potyogó töltényhüvelyek és táncos-könnyed kung-fu jelentek alkottak, a történet is azonnal magával ragadott. A keresés, az illuzórikus valóság felismerése, a tudat felébredése, az önmagunkba vetett hit mindent megváltoztató ereje - akkor még csupán fejbe kólintott.
Majd' tizenhárom évvel később értettem csak meg az egyik kulcsmondatot: "There is no spoon." / "Nincs kanál."

A Mátrix egyszerre vagyunk mi magunk és a minket körülvevő környezet. A valóság, amiből megalkotjuk magunkat, a hitrendszerek. Beleszületünk egy társadalomba, egy családba, egy közegbe, egy fizikai testbe, ami alapvetően meghatároz bennünket; ehhez jönnek a tapasztalatok, az iskolák, a kapcsolatok, a munkák, és kész is a kép önmagunkról.
Az vagyok, akinek hiszem magam: ember, nő, férfi, magyar, amerikai, polinéz, apa, feleség, buddhista, katolikus, öreg, szép, kövér, túl magas, orvos, diák, taxisofőr, bankigazgató, gazdag, szegény, elegáns, depressziós, allergiás, dohányos, vegetáriánus, boldogtalan, sikertelen, híres, tehetséges, megalázott, beteg, egészséges, szerelmes...
A sor végtelen: lehet válogatni. Millióféle kombinációból gyúrjuk össze énünket.
De az ember gyakran elégedetlen a végeredménnyel. Többre-másra vágyik: örömteli hivatásra, gyógyulásra, szerelemre, saját házra, boldogságra, és a szűknek érzett keretek között, mint a filmbeli Neo, elkezd keresni valamit.
A piros tablettát nevezhetjük így is: ThetaHealing®.

Érdekes elgondolás (de talán nem a véletlen műve), hogy Morpheusz - az álomisten - hozza meg a Mátrixban a főhősnek az ébredést. Morpheusz nevéből eredeztethető a fájdalomcsillapító morfium, de az alakítás, formálás szavak is (morfológia).
Az álom, a tudatalatti ködös világa őszintébb, előítélet-mentesebb és ilyen szempontból valóságosabb, mint az ébrenlét.
A tudatalatti tárolja az összes érzést, élményt, még azokat is megőrzi, ami magzati korban éltünk át, de a család genetikai lenyomatát, az előző életek karmikus múltját is elraktározza. Ezek lehetnek kellemes, jó érzetet keltő, szeretetteljes emlékek éppúgy, mint negatív, gátló, önkorlátozó programok.
Nekem a "program" szó és a Mátrix film segített megérteni, mit is jelent a ThetaHealing® .
Képzeljük el, hogy az agyunk olyan, mint egy számítógép, amiben egyszerre rengeteg program fut. Ezek a programok meghibásodhatnak, vagy eleve hibásan kapjuk őket. Mit csinálunk akkor?
Első lépésben felismerjük, hogy ezen vagy azon a programon változtatni szeretnénk: "nem tudok lefogyni", "képtelen vagyok megtalálni az igazit", "kétbalkezes vagyok a főzéshez", "a rák gyógyíthatatlan".
Aztán megkeressük a hibás kódokat, töröljük, és letöltünk helyettük valami sokkal jobbat.
Kezdetben a "művelethez" ajánlott egy profi "programozó" - ThetaHealing® konzulens - segítségét kérni, de idővel, gyakorlattal, akarattal, kitartással és rengeteg szeretettel a módszer az életünk részévé válhat.
Mi magunk formálhatjuk (álmodhatjuk) olyanná a hétköznapokat, amilyennek szeretnénk.

A "kiválasztott" (NEO - ONE), az a személy, aki választott!

Folytatása következik...
Related Posts with Thumbnails