2012. szeptember 13., csütörtök

Az alkímia nyelve: Lilith az Ikrek jegyében

„- Az alkimistának három fajtája van – mondta a mester.
– Azok, akik azért fogalmaznak ködösen, mert maguk sem tudják, miről beszélnek, és azok, akik azért teszik ezt, mert tudják, miről beszélnek, de azt is tudják, hogy az alkímia nyelve a szívhez szól, nem pedig az értelemhez.
- És kik tartoznak a harmadik fajtába? – kérdeztem.
- Azok, akik soha nem hallottak az alkímiáról, saját életükben mégis felfedezték a Bölcsek Kövét.”
- Paulo Coelho: Az alkimista -

Újabb fordulóponthoz érkeztünk. 2012.09.12-én (3h20p) a Fekete Hold Lilith az Ikrek jegyébe lépett.
Ezen a területen a bukás egyik lehetősége a túlzott intellektus, az érzések, az intuíciók, az álmok létjogosultságának tagadása vagy ellenkezőleg, a rejtett tudással való visszaélés.
A Merkúr levegőssége, semlegessége abból adódik, hogy integrálódik benne a dualitás: a logikus, gondolkodó férfi és az intuitív, érző női. Így ő a minősítés nélküli elfogadás. Helye van az Olümposzon és bejárása az Alvilágba.
Azonban ha az egyensúly kibillen, elveszíti könnyedségét, és beleragad egyik vagy másik világlátásba. A világ boncolgatása hasadást jelent; eltávolodást az istenitől, ahol a magasság és a mélység, a múlt és a jövő, a valóság és az álom között nincs távolság. Ennek a világnak a megértése logikus és analogikus úton egyszerre történik.
Csapdaként megjelenhet az indiszkréció, a pletyka, a megszólás, az árulás, akár öntudatlanul, akár tudatos, manipulatív célokkal. A szó fegyverré, a hallgatás páncéllá válik. Tiszta, nyílt, egyenes és őszinte kommunikációra van most szükség.

A Lilith ősi tudásunk felébresztését, felszínre hozatalát teszi lehetővé, ám ez az út, előbb befelé - az önismeret, a mélységek felé - vezet.
Mert "az alkímia nyelve a szívhez szól, nem pedig az értelemhez"...
Related Posts with Thumbnails