2012. október 29., hétfő

Kristálymágia

"A mágia metamorfózis.
A metamorfózis mágia.
Minden mágia változás; minden változás mágia."
- Scott Cunningham -

A kristályok a Földanya ajándékai. Sokszínűségükkel, változatosságukkal magát Gaiát képviselik.
Az ásványok tiszta információs és energetikai rezgéssel bírnak, aminek tartalma a kő szerkezetétől, felépítésétől, színétől, sőt részben származási helyétől, kialakulásának körülményeitől is függ. Csendesen és méltósággal őrzik a beléjük kódolt titkokat, nem akarnak senkit sem győzködni, befolyásolni, változásra bírni. De szívesen megnyílnak, mesélnek, ha valaki érdeklődéssel fordul feléjük. Talán nem gondolnánk, hogy a kristályok mennyire rugalmasak, de képesek az emberi szervezettel együttműködni, programokat felvenni, megőrizni és továbbítani. Ezért is fontos részei évezredek óta a sámáni rituáléknak és gyógyító beavatkozásoknak.

A legegyszerűbb kristálymágia
Ehhez minimum 7 különböző színű kőre van szükségünk. Szerezzünk be lehetőleg közel azonos méretű és formájú kristályokat a szivárvány színeiben, de bővíthetjük a sort további árnyalatokkal, rózsaszínnel, fehérrel, barnával, feketével.
A köveket tároljuk puha szövetzacskóban. Ha útmutatásra van szükségünk, tegyünk fel egy kérdést, és találomra húzzunk ki egy követ. Nem kell feltétlen ismernünk az adott kristályt, az értelmezésben hagyatkozzunk az intuíciónkra.

Az alapszínek jelentéstartalma
Vörös: életenergia, ösztönök, szenvedély, düh, harag, túlélés, anyagi javak, fizikai test, stressz, merészség, változások.
Kövei: rubin, almandin gránát, pirop gránát, spinell, rubellit, vörös jáspis 
Narancs: vágyak, élvezet, étvágy, szexualitás, alkotói energiák, kreativitás, személyes erő, növekedés.
Kövei: karneol, korall, hesszonit gránát
Sárga: összekapcsolódás másokkal, optimizmus, akaraterő, egyéni akarat érvényesítése, érzelmek kezelése.
Kövei: citrin, tigrisszem, sárga turmalin, topáz
Zöld: feltétel nélküli szeretet, odaadás, elfogadás, együttérzés, megújulási képesség, egészség, termékenység.
Kövei: nefrit, jádeit, smaragd, peridot
Kék: kommunikáció, a dolgok megértésének a képessége, igazság elfogadása, inspiráció, a szavak és érzelmek uralása.
Kövei: türkiz, kalcedon, akvamarin
Indigókék: spirituális tudat, belső látás, misztikum, álmok és illúziók, harmadik szem, tárgyilagosság, semlegesség.
Kövei: lápisz lazuli, zafír, szodalit
Ibolya: átalakulás, megváltás, más világokkal való kapcsolat, spirituális fejlődés, megtisztulás, megnyílás, hit.
Kövei: ametiszt, ametisztkvarc, szugilit, csaorit
(További megközelítést a Csakrák és kristályok bejegyzésben találsz.)

A válasz megfejtése
Minden válasz megértésének alapvető feltétele a jó kérdésfeltevés. Ha elakadunk, változtatni, megérteni szeretnénk, először fordítsunk figyelmet a kérdésünkre. Sőt, fordítsunk figyelmet magunkra. A szertartásoknak nem azért van egy menete, ritmus, hogy az időt húzzák vele, hanem, hogy ráhangolódjunk, elcsendesedjünk. Adjuk meg magunknak ezt a tiszteletet, hogy nem gyorsan a kávészünetben vagy a háttérben a tévé zajával, kapkodva próbálunk "varázsolni". Alakítsuk ki a magunk rituáléját, gyújtsunk gyertyát, kortyoljunk teát, meditáljunk, lélegezzünk mélyeket, hallgassunk lágy zenét - kinek hogy esik a legjobban. Ha már kellően elcsitultak fejünkben a napi történetek, bosszúságok, kaotikus gondolatok, akkor fogalmazzuk meg a kérdésünket. Így a kövek üzenete is sokkal tisztább, egyértelműbb lesz.
Például: "Az elmúlt napokban folyamatosan feszültnek érzem magam. Problémák vannak a munkahelyemen, nem úgy mennek a dolgok, ahogy szeretném. Mit kéne tennem, hogy ezen változtatni tudjak?"
A zacskóból a kék kő akad a kezünkbe.
A válasz ebben az esetben: "Kommunikáció". Vagyis mondjuk ki ami bánt, ami zavar, amit valójában szeretnénk. Tisztázzuk a félreértéseket, a nehezteléseket a kollégákkal vagy a főnökkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails