2012. december 4., kedd

A Rák szemüvegén keresztül a világ

„Ez a mi otthonunk,
hogy legyen honnan elfutni,
és legyen hova visszatérni.”
- Michael Cunningham -

Az a jegy, ahol a Napunk áll, határozza meg azt a „szemüveget”, amin keresztül a világ dolgait szemléljük, érzékeljük. Így hozzuk létre a nagy egész valóságában a saját szubjektív valóságunkat. Ahogy a makrokozmoszban a Naprendszerünk egy központi csillag köré rendeződik, úgy a horoszkópban a Nap is ezt a központi szerepet képviseli. Az asztrológia szimbólumokra és analógiákra épül, így a legegyszerűbb az értelmezéshez megvizsgálni az adott szimbólumot.

A Rák jegy esetén a kerek hátú tarisznyarák az elterjedt ábrázolás. Vízi élőlény lévén az érzelmekkel, a tudatalatti tartalmakkal áll szimbolikus kapcsolatban.
A rák páncéllal óvja magát, sőt, néhány faj tovább fokozza a védelmet, csigaházba, tüskés tengeri rózsák közé bújik, vagy álcázásnak vízinövényt helyez el a hátán. A rák mozgása jellegzetes, oldalazva halad előre, hátrafelé fut és úszik.
A Rák-típusú emberek is rendkívül érzékenyek és sebezhetőek, ezért keresik folyamatosan a védettséget. Mégis, ha az érzelmeikről van szó, nehezen találják meg a határokat, gyakran rendelődnek alá a másik félnek, ezáltal önállótlanná vagy szélsőséges esetben kiszolgáltatottá válnak. Konfliktus esetén úgy viselkednek, mint a rákok, igyekeznek kihátrálni a szituációból vagy legalábbis óvatosan eloldalazni mellette.
Legfontosabb feladatuk felismerni eredetüket, és otthont adni önmaguknak - önmagukban.
A Zodiákusban a Rák képviseli az anyaságot, az anyai érzéseket, ezáltal azt a "bölcsőt", családot, gyökereket is, ahonnan származunk. Számukra a rendkívül fontos, biztonságot nyújtó fészektől ezért is olyan nehéz elszakadni. Gyakran a szülői házból egyenesen a saját családjukba lépnek tovább. Nehezen válnak felnőtté, mert erős nosztalgia köti őket a felhőtlen, felelősségektől mentes gyerekkor ideáljához. Romantikus, álmodozó énjük örökké megmarad.

A Rák jegy uralkodó planétája a Hold, a legváltozékonyabb égitest. A mitológiában három arca van: a szűz, a feleség és az öregasszony. Ő képviseli a női energetikát, az éjszaka álombirodalmát, a tudatalatti területeket. A Rák jegy szülöttei ebből fakadóan rendkívül fogékonyak mások hangulataira, rossz kedvére, örömére, így az ő kedélyük is meglehetősen ingadozó. Az intuíciók, a megérzések fontos szerepet játszanak az életükben.

További bejegyzések a Rákról:
Csillagjegyek és borok: RÁK
Hold a Rákban
Rák-kristályok 
Csilivili Rák-ékszer
Gondolatok a Rák jegyéről
2012, a Rák hava
2011, a Rák hava
2010, a Rák hava
Related Posts with Thumbnails