2012. december 2., vasárnap

Csilivili varázsgyűrűk csillagjegyek szerint

„Csak kétféleképpen élheted az életed.
Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat.
Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat.”
- Albert Einstein -

Közeledik a karácsony. A tavalyi év hagyományait követve ismételten a Csilivili bloggal közösen készültünk egy kis ajándékötlettel. Ez az év a misztikum jegyében telik, így most a varázslatos gyűrűk közül válogattunk. S hogy könnyebb legyen meglepni szeretteidet - vagy magadat - a csillagjegyek szerint szortíroztuk őket. [Figyelem! Valódi mágikus teremtőerővel a gyűrűt viselő személyek és nem a varázsgyűrűk rendelkeznek!* :)]

Kos - Vörös gránát köves ezüst gyűrű
A gyűrű titkos neve (varázsszava): "Alabandabra"
Energia: kivetítő
Elemi erő: tűz
Ebben a gyűrűben az örök láng ereje pulzál. Mágikus alkalmazása az életerő fokozására a legalkalmasabb. A Föld gyomrában született karbunkulus egy szikráját őrzi, így megoltalmaz a sötétség démonjaival szemben. Pozitív rezgései pajzsot képeznek a viselője körül, ami távol tartja akár a hétköznapok negatív energiáit is. Az ujjunkra húzva ezt a gyűrűt, megnő az önbizalmunk, bátrabbak, merészebbek és szenvedélyesebbek leszünk.

Bika - Amazonit köves ezüst gyűrű
A gyűrű titkos neve (varázsszava): "Talanton"
Energia: befogadó
Elemi erő: föld
Az amazonok féltve őrzött szent kövéből faragták, mágikus ereje az erdő termékenységéből táplálkozik. Főképp az anyagiak megteremtésében, pénzvonzóként használhatjuk. Az erdő gazdagsága, változatossága és bősége kíséri a gyűrű viselőjét. Nyugalmat és békességet hoz, a csöndben pedig kirajzolódik előttünk a nehézségekből kivezető ösvény. Az ujjunkra húzva ezt a gyűrűt, képesek leszünk kézbe venni saját sorsunk irányítását.

Ikrek - Citrin köves puzzle gyűrű
A gyűrű titkos neve (varázsszava): "Imagonit"
Energia: kivetítő
Elemi erő: levegő, tűz
A citrint a káprázat szülte. Az ibolyaszín ametisztből a Hél tüzében égették borostyánsárgára, majd az Azgard tetején hűtötték. Sajnálatos módon Loki ellopta onnan, de szerencsére elejtette, miközben Jörmunganddal, a világkígyóval viaskodott. A világokat megjárt puzzle gyűrű segít viselőjének megérteni az őt körülvevő valóságot. Ujjunkra húzva sokkal derűsebben szemléljük a világ változékonyságát.

Rák - Labradorit köves ezüst gyűrű
A gyűrű titkos neve (varázsszava): "Akbal"
Energia: befogadó
Elemi erő: víz
St. John partjainál pottyant a vízbe, és átszelve az Atlanti-óceánt magába szívta a feneketlen, határtalan mélység minden varázserejét. Holdtöltekor, főként vízparton viselve érdemes újra feltölteni ezt a követ. Éppoly érzékeny kristályból csiszolták, mint amilyen a holdkő, ezért soha ne hagyjuk, hogy rajtunk kívül más is viselje. Ujjunkra húzva könnyebben fejtjük meg álmaink üzenetét, és pontosabban tudjuk magunk elé képzelni vágyainkat is.

Oroszlán - Rubin drágaköves luxus ezüst gyűrű
A gyűrű titkos neve (varázsszava): "Nagador"
Energia: kivetítő
Elemi erő: tűz
A burmai Naga sárkány tojáshéjának rubin-darabkáit rejti ez a meseszép gyűrű. Eredetileg Jehangir nagymogul kincstárában őrizték, majd évszázadokra nyoma veszett, mígnem újra felbukkant a Csilivilik oldalán. A sárkány mágikus védőereje tovább él ebben a gyűrűben, így oltalmazza viselőjét a szomorúságtól és elűzi a félelmeket. Valódi szépségét a lenyugvó nap fényében mutatja. Ujjunkra húzva sokan irigyelnek majd ezért a csodáért.

Szűz - Barna esőerdő opál drágaköves ezüst gyűrű
A gyűrű titkos neve (varázsszava): "Lagodinemi"
Energia: befogadó
Elemi erő: föld
Sok különböző kristályból - opálból, kvarcból, jáspisból - olvasztották össze a Törpök földjén ezt a varázskövet. A gondos munka és a precizitás tovább él a gyűrűben, így viselőjének is hasonló tulajdonságokat ad. Főképp nagy odafigyelést igénylő munkák végzésénél segít helyesen beosztani az erőnket. Ujjunkra húzva sokkal előzékenyebbek, figyelmesebbek leszünk másokkal, mert mozgásba hozza a gondolatokat, a beszédet és a tetteket.

Mérleg - Kalcedon köves ezüst gyűrű
A gyűrű titkos neve (varázsszava): "Matart"
Energia: befogadó és kivetítő
Elemi erő: levegő
A XVI. század derekán, Franciaföldön, az Alpok egy kis eldugott falucskájában csiszolták lapokra ezt az égszínkék kalcedont. A friss hegyi levegő energiája hatja át, így segít a gondolatok tisztaságának megőrzésében, a helyzetek tisztánlátásában. Ha egy bódult szerelmi mámor összezavarna bennünket, a kalcedongyűrű lehűti a forró érzelmeket. Ujjunkra húzva fokozza szépségünket, és képessé válunk arra, hogy bárkit elbűvöljünk - pontosabban az ujjunk köré csavarjunk.

Skorpió - Fekete nemesopál drágaköves ezüst gyűrű
A gyűrű titkos neve (varázsszava): "Saga lapis"
Energia: kivetítő és befogadó
Elemi erő: tűz és víz
Ennek a fekete opálgyűrűnek a keletkezését titkok övezik, s ismerve a kő varázserejét, én nem is firtatnám. Képes az összes mágikus energiát magába gyűjteni és kisugározni. Cserébe nagy odafigyelést kíván, gondosan kell vele bánni, még kézmosáskor sem szabad viselni, de ajánlatos újholdkor vagy holdfogyatkozáskor forrásvízben, tóban megmártani. Ujjunkra húzva a kedvezőtlen viszonyokat is könnyebben viseljük.

Nyilas - Tanzanit drágaköves ezüst gyűrű
A gyűrű titkos neve (varázsszava): "Tabora"
Energia: kivetítő
Elemi erő: tűz
A kelet-afrikai Tanzániából származik ez a lilás árnyalatú zafírkék kristály, Analya törzsi varázsló áldása kíséri. A maszáj harcosok bátorsága és leleményessége messze földön híres. Aki ezt a gyűrűt viseli, hatalmas elhivatottsággal, bizalommal néz az élet kihívásai elé. Ujjunkra húzva a kristály segít tisztában látni a céljainkat, és kitartást ad azok megvalósítására. Főként azoknak ajánlott, akik bátran álmodoznak, de félve vágnak bele a kivitelezésbe.

Bak - Szardonix köves ezüst gyűrű
A gyűrű titkos neve (varázsszava): "Fagnan"
Energia: befogadó
Elemi erő: föld
Már a Római Birodalomban is ismerték ezt a követ, oda talán Egyiptom földjéről egy kereskedőkaravánnal keveredett. Varázserejének születése ezért az ismeretlenség homályába vész, de hatalma mit sem változott. Viselése erősíti a jellemet, és javítja az érzékelést. Főként a hallásra van jótékony hatással. Ujjunkra húzva ötvözi az akaraterőt és a kompromisszumkészséget, így egyengeti utunkat a szakmai előrejutásban is.

Vízöntő - Barna szolár kvarc ezüstgyűrű
A gyűrű titkos neve (varázsszava): "Aquilas gratia"
Energia: kivetítő
Elemi erő: éter
Ennek a kristálynak a keletkezését is rejtély övezi. Valószínűleg egy derült égből végigcikázó villámcsapás következtében hullott a földre. Egy égig érő fa tetején lévő sasfészekben bukkantak rá, ezért saskőnek is nevezték, és a magasan keringő fenséges madarak erejét szívta magába. Segít az összpontosításban és a vizualizációban. Ujjunkra húzva támogat abban, hogy két lábbal álljunk a földön akkor is, ha gondolataink az egekben szárnyalnak.

Halak - Ametiszt köves ezüst gyűrű
A gyűrű titkos neve (varázsszava): "Apatè"
Energia: befogadó
Elemi erő: víz és éter
Amethyst nimfa kristályoszlopának darabkáit Héphaisztos kovácsolta ebbe a meseszerű gyűrűbe. Az Olympos-i istenek is megcsodálták művét, kézről kézre adták, így a kő mindegyikük erejéből magába szívott egy keveset. Érzéseink széles spektrumának átélését ígéri, miközben segít megőrizni belső békénket. Ujjunkra húzva felfedezhetjük a józan spiritualitást, anélkül, hogy eltévednénk az ezotéria zegzugos kavalkádjában.

*Ez a bejegyzés javarészt a szárnyaló fantázia játékos szüleménye, de figyelembe vettem az ásványok energetikáját.
Related Posts with Thumbnails