2013. február 12., kedd

Kristálytestek, kristálylelkek

„Nem hiszem, hogy a kövek érdekesek lennének Isten számára – mondtam – Azok csak fekszenek a földön, és erodálódnak.
- Csak azért gondolod így, mert nem látod azt a hatalmas mozgolódást, ami a molekulák szintjén, vagy az alatt játszódik. És korlátoz a saját időfelfogásod is. Ha az egész életed során egy követ nézel, akkor se látsz rajta változást. De ha Isten lennél, és 15 millió év olyan lenne számodra, akár egy másodperc, a kő bizony rengeteg aktivitást mutatna.
Csökkenne, növekedne, anyagot cserélne a környezetével. A molekulái körbeutaznák az Univerzumot, és olyan folyamatokban vennének részt, amiket el sem tudsz képzelni. Ezzel szemben az Univerzum szemszögéből egy szempillantásnál is kevesebb ideig maradnak sajátos elrendezésükben az embereket alkotó molekulák.”
Scott Adams

Ahogy én látom a köveket
Minden embernek van egy személyes története. Ez a történet, úgy kezdődik, hogy megfoganunk, az anyaméh biztonságában növekszünk, majd a világra kíváncsian, megszületünk.
Az Élet formál, alakít bennünket, fejlődünk, változunk. Néha elbukunk, néha szárnyalunk. Olykor a térdünkről verjük le a bőrt, olykor meg a lelkünk sérül.
Minden kristálynak is van egy személyes története. Hasonló a tiedhez vagy az enyémhez, hasonló bármely élőlény történetéhez.
A Föld forró belsejében fogannak, lent a mélyben növekszenek, majd a felszínre kerülnek. Az Élet őket is formálja. Kívülről vizek, szelek, másik kövek csiszolják, belsejüket növekedési vonalak, hegek és forradások tarkítják.
A kristályok mögött évmilliók bölcsessége és türelme áll.
Csak pillants bele egy kristályba, és hagyd, hogy meséljen neked...

Tények és a láthatatlan világ
Kristályokkal általában kétféleképpen foglalkoznak. Vannak gemmológusok, mineralógusok, akik a kövek fizikai természetét kutatják, és vannak akik a spirituális oldalról közelítenek.
Nekem volt szerencsém mindkét oldalba belepillantani, mivel drágakő-meghatározóként végeztem, később pedig asztrológusként az energetikával, az analógiákkal is megismerkedtem.
Egyformán elvarázsoló mikroszkópon keresztül belepillantani egy smaragd izgalmas, buja kertet mintázó zárvány-halmazába, mint együtt álmodni egy ametiszttel.
Most meséken, legendákon, tényeken, fantáziákon, litoterápián és a mágián keresztül másokkal is szeretném megismertetni a tradicionális kristályok történetét.
Tavasszal (a jelentkezők számának függvényében) Budapesten vagy Budakeszin indul a tíz alkalmas "Kristálytestek, kristálylelkek" tanfolyam.

Ízelítőképpen a témákból
"A hegyikristály „értékét az adja, hogy szépségesen átlátszó, valamint, hogy az élet két alapjával, a vízzel és a levegővel hozható összefüggésbe.” – írta róla a 11. századi közép-ázsiai tudós enciklopédista, al-Birúni. S valóban, a legtisztább energia és információ-hordozó a vízhez hasonlóan ez a kvarcféleség. Ennek az oka pedig összetételében és felépítésében keresendő."
"Az opál az egyik legérdekesebb felépítésű drágakő. Nincs kristályszerkezete (amorf), így nem sorolható a kristályos ásványok közé, de szerkezetében mégis található egyfajta nagyon szigorú, szabályos rend. Színét, és csodálatos fényjátékát – az opalizálást – elsősorban a másodlagos szerkezetük határozza meg. Ezt egy csodálatos legenda is megörökítette: a monda szerint Brahma, a teremtő isten egyszer egy gyönyörű nőt alkotott, és kedvére, csodálatos növényeket és állatokat teremtett. Ám Visnu is beleszeretett a hölgybe, ezért megszépítette a teremtményeket, de Siva a Pusztító, aki ugyancsak szerelmes lett, mindent szétrombolt. Így aztán Brahma a szépséges hölgyet felhővé változtatta, de hogy felismerhető legyen, mindegyik isten saját színét lehelte a felhőnőre. Brahma kéket, Visnu sárgát, Siva vöröset. A csillogó szépséget végül Brahma, a Teremtő feloldotta, és mesés opállá változtatta. A sárga jelképezi a tökéletességet, a vörös a rombolást, a fekete a kozmikus pusztító erőt szimbolizálja."

Ha érdekel a tanfolyam, keress e-mailben vagy telefonon.
Related Posts with Thumbnails