2013. április 18., csütörtök

Mélyben rögzített vágyak: Bika hava

"Minden bimbó csak egyszer virágzik, s minden virágnak csak egyetlen olyan pillanata van, amikor tökéletes szépségben pompázik; hasonlóképpen, a lélek kertjében is minden érzelemnek megvan a maga virágzási ideje, vagyis egyetlen olyan pillanata, amelyben bája kiteljesedik, és uralma fenségesen tündököl. Minden csillag éjszakánként egyszer halad át a fejünk fölötti délkörön, és csak egy pillanatig ragyog ott; ugyanígy, az értelem egén is, minden gondolatnak csak egyetlen - hogy úgy mondjam - zenit-pillanata van, amelyben teljes fényében és egész nagyságában delel. Művész, költő vagy gondolkodó: ott, ezen az egyszeri és tűnő ponton ragadd meg gondolataidat és érzelmeidet, hogy rögzítsd vagy megörökítsd őket, mert ez a tetőpontjuk."
- Henri-Frédéric Amiel -

2013. április 19-én, a Nap belép a Bika jegyébe. A tavasz első hónapjával ellentétben ezt az időszakot szélsőségektől mentes, kiegyensúlyozottabb időjárás jellemzi.
A Kos az elindítás, a Bika a megállapodás időszaka. A tempó sokkal kényelmesebb, komótosabb, most nem a következő pillanat kihívásai, hanem a jelen élvezetei válnak igazi hajtóerővé. Élvezzük a bőrünket cirógató napfényt, a madarak pajkos csicsergését, a virágzó fák szemet gyönyörködtető látványát, a tavasz érzékforraló illatait, a frissen leszakított szamócaszemek édességét.

Méltó kísérettel
nagyítás a képre kattintva
A Nap a Bika jegyébe nagyon stílusosan lép be: előtte az uralmi  Vénusz szórja virágszirmait, mögötte a  Kos Mars fújja búcsúharsonáit. Nem kell sokat várni, egyetlen nap és ő is a Bikába lép.
Bár az előző hónapok szoros stelliumai enyhülnek végre, azért még mindig érezhetjük az erőteljes hatásokat. A hónap egyik csúcspontja épp egy ilyen bolygóhalmozódással kísért napfogyatkozás. Ennek látványából csak a déli féltekén, Ausztrália egy szűk sávjában élőknek jut (láthatósági térkép ITT). De hogy mi se maradjunk égi látványosság nélkül, két héttel korábban egy részleges holdfogyatkozásban gyönyörködhetünk. Ezt szép, tiszta időben Magyarország területén, sőt, egész Európában, Afrikában és Ázsia jelentős részén is végigkísérhetjük (bővebb információ ITT).

Lassíts le és élvezd az életet
Elkezdődött az olvadás. Nem csak a szó meteorológiai értelmében, hanem a "jéggé fagyott" élethelyzetek is kimozdultak végre.
A meleg hatására bemerevedett, elzsibbadt területek moccannak, oldódnak a görcsök, a szorongások. Nyújtózkodunk egy finomat, bele is szédülünk a rég várt mozdulatba. Felfrissülünk. Felszabadulunk. A hosszú ácsorgás után legszívesebben szaladnánk előre, valahova a jövőbe, ahol már beértek az elképzeléseink, ahol profitálhatunk az önmagunkba fektetett időből, pénzből, energiákból. Oda, ahol boldogságunkat, vagy legalább boldogulásunkat sejtjük.
De a Bika időszaka arra hívja fel a figyelmet, hogy lassítsunk le, és ne máshol, más időben keressük az élet szépségeit, hanem a jelen pillanatban. Teremtsünk biztos alapokat, mielőtt továbblépnénk. Rögzítsük az eddigi tapasztalatokat. Őrizzük meg az értékes dolgokat.


Ami támogatja a fejlődést: szépség élvezete, érzéki örömök kibontakoztatása, kertészkedés, anyagiakkal való foglalatoskodás
Ami hátráltatja a fejlődést: kapkodás, elhamarkodott lépések, türelmetlenség, gyakorlati megvalósítás nélküli álmodozás, másokra erőltetett vélemény

Bika havi horoszkóp csillagjegyek szerint:
a Mindennapi nők oldalán  

Jelentős napok a Bika havában: (a kiemelt témákról olvashatsz a blogon!)
2013.04.19, péntek (22h57p)
- Nap a Bika jegyébe lép
2013.04.20, szombat
- Mars a Bika jegyébe lép
2013.04.21, vasárnap
- Hold a Szűzben
2013.04.23, kedd
- Hold a Mérlegben
2013.04.25, csütörtök
- Hold a Skorpióban
- telihold (21h00p): Rózsaszín Hold
- Magyarország területéről is látható részleges holdfogyatkozás!
2013.04.27, szombat
- Hold a Nyilasban
2013.04.29, hétfő
- Hold a Bakban
2013.05.01, szerda
- Beltane, a szerelem ünnepe
- Húsvét hétfő
- Hold a Vízöntőben
- Merkúr a Bikában
2013.05.03, péntek
- Hold a Halakban
2013.05.05, vasárnap
- Anyák napja
2013.05.06, hétfő
- Hold a Kosban
2013.05.08, szerda
- Hold a Bikában, ötös stellium a jegyben
2013.05.09, csütörtök
Vénusz az Ikrekben
2013.05.10, péntek
- újhold a Bikában
- Magyarország területéről nem látható gyűrűs napfogyatkozás
- Hold az Ikrekben
2013.05.13, hétfő
- Hold a Rákban
2013.05.15, szerda
- Merkúr az Ikrekben, uralomban
- Hold az Oroszlánban
2013.05.18, szombat
- Hold a Szűzben
2013.05.19, vasárnap
- Pünkösd
Related Posts with Thumbnails