2013. május 5., vasárnap

Csillagjegyek és az anyaság

Anyák napja alkalmából

Bevezető gondolat: "Az anyák olyanok, hogy maminak szólítjuk őket, meleg a nyakuk meg a válluk, ahová a fejünket fúrjuk, és jó szaguk van. Az anyák mindig (mindenkor, bármikor etc.) velünk foglalatoskodnak, állandóan rajtunk tartják a szemüket, és ettől láthatóan boldogok. Boldogok. A szemük színe olyan, mintha az ég be volna borulva, de mégis ragyogna a Nap. Nevetős szemük mélyén - később - meglátjuk a szomorúságot is, az állandó, kiapadhatatlan és eltörülhetetlen fájdalmat, amelyről nem tudjuk, mire vonatkozik, hacsak nem magára a nevetésre. Enni adnak, inni adnak, puszit adnak. (...) Vagy arra ébredünk, hogy ülnek az ágyunk szélén, és fogják a kezünket. Vagy pihekönnyű tenyerüket a mellkasunkhoz tartják, a szívverésünkön, és így ébredünk. Akárhogy is, amikor kinyitjuk a szemünket, az ő arcuk tölti be az egész látható teret. A világot. Később lesz egy rövid szakasz, amikor nem szeretjük (a falnak megyünk tőle), ha hozzánk érnek. Nem kell ezt kimondanunk, tudni fogják, érezni, és megtorpannak az ajtóban, ezt még mi nem látjuk, és azt sem, hogy onnét hosszan és kedvtelve kémlelnek minket, (...) mi még az álmok ködében úszunk, amikor puhán, aranylón, mintha angyalhangot hallanánk, valami gyönyörűségeset, puhán, suhogva, igen, a nevünket, egy angyal rebegi el a nevünket, az első nyújtózkodást megelőző rebbenésünkre az anyák is rebbennek, elrebbennek, vissza abba az életükbe, amelybe nincs belátásunk, árnyékos vidék, és amely igazán sosem érdekelt bennünket, halljuk a nevünket az égből." (Esterházy Péter)


Kos édesanyák

gyereküket minden körülmények között önállóságra és függetlenségre nevelik. A Kos mamik fiatalosak, szívesen vesznek részt minden játékban, sportban, kalandban. Példát mutatnak abban, hogyan kell érvényesíteni az akaratot, hogyan kell kezelni az élet kínálta versenyhelyzeteket. Olykor türelmetlenek, de a haragjuk gyorsan elillan, nem hánytorgatják gyermekük fejére az esküvőjük napján az óvodáskori csínytevéseiket.

Bika édesanyák

türelemmel és gondoskodással fordulnak gyermekeik felé. Náluk mindig van egy szerető, megnyugtató ölelés és/vagy egy tányér gőzölgő, minden lelki sebre gyógyír étel. Csemetéiknek minden körülmények között biztos, stabil és rendezett környezetet teremtenek. Gyermeküket gyakorlatiasságra és praktikusságra nevelik, mégis, amikor azok felnőtté válnak, nehezükre esik az elengedés. 

Ikrek édesanyák

nem aggodalmaskodnak feleslegesen, mert tudják, hogy mindenre van megoldás. A problémákat ügyesen és könnyedén megoldják, ha nem tudnak valamit utána olvasnak vagy megkérdeznek valakit.
Mindig készek meghallgatni gyermekük ügyes-bajos dolgait, már kis koruktól kezdve egyenrangú félként kezeli őket. Nevelésük eszköze a józan gondolkodás és a meggyőző érvelés. 

Rák édesanyák

gondoskodók, óvók és engedékenyek, számukra legfontosabb a család. Szeretetteljes otthont teremtenek, ahol gyermekei annyira jól érzik magukat, hogy nem szívesen repülnek ki a családi fészekből. Nem is szeretné, ha kirepülnének, érzelmileg nagyon nehezen megy számukra az elengedés, felnőtt gyermekeit is maga köré gyűjti minden vasárnap legalább egy ebéd erejéig. Meglehetősen idealisztikus képet dédelget az anyaságról. 

Oroszlán édesanyák

rendkívül büszkék gyermekeikre, dicsérettel és bátorítással támogatják őket az életben. Nagylelkűek, szívélyesek és jóindulatúak. Csemetéit anyaoroszlánként védelmezik, de egyben önállóságra és önérvényesítésre neveli.
Gyermekeit a kreativitása kibontakoztatására bátorítja, bár néha túlságosan sokat követel tőlük.

Szűz édesanyák

nagy figyelmet fordítanak arra, hogy gyermekei egészséges és tiszta körülmények között nőjenek fel, gondosan ügyelnek a táplálkozásra, az életmódra. Arra próbálja ösztönözni gyermekeit, hogy boldoguljanak a hétköznapokban, a ház körüli teendőkben, ezt a lánygyerekeknél következetesen megkövetelik, a fiúknál azonban hajlamosak kiszolgálni és gondoskodással kényeztetni őket. 

Mérleg édesanyák

kedvességgel és engedékenységgel fegyelmeznek, de akaratos gyermekük könnyen a fejére nőhet. Támogatják gyerekeik művészi ambícióit. Mindig ügyelnek a szép külsőre, a tökéletes, harmonikus megjelenésre, a kifogástalan viselkedésre.
Fontosnak tartják a megfelelő kapcsolatok kiépítését, amiből gyerekei maximálisan profitálhat. 

Skorpió édesanyák

nagyon komolyan veszik a szülői felelősséget, érzelmileg rendkívüli módon kötődnek gyermekeikhez.
Elvi kérdésekben hajthatatlanok és nagyon következetesek, de azon kívül hagyják, hogy gyerekük saját bőrén tapasztaljon meg mindent. Előtte a gyereknek nincsenek titkai, hiszen a ki nem mondott szavakra is ráérez. 

Nyilas édesanyák

inkább barátok, mint szigorú fegyelmezők. Optimista és idealista beállítottságúak, ha gyermekük csüggedne, azonnal tudják, hogy milyen kalanddal, játékkal keltsék fel az érdeklődését. Fontosnak tartják a nyelvtanulást, a látókör szélesítését. Ha tehetik, már kicsi korától kezdve sokat utaznak gyermekükkel. A sport is kiemelt helyen van náluk. 

Bak édesanyák

kötelességvállalásra és felelősségre nevelik gyermekeiket. Inkább a hagyományos modelleket és mintákat követik, tiszta struktúrát és szigorú rendet teremtenek. Viszonylag korán a célok kitűzésére és azok elérésére sarkallják gyermekeiket. A tanulásban és a követelésben olykor szigorúak lehetnek, bár gyermekei felnőttként hálásak lehetnek ezért a következetességért. 

Vízöntő édesanyák

gyermeküket korán önállóságra, szabad gondolkodásúvá, érdeklődővé nevelik. Szívesen beszélgetnek velük, egyenrangú félként kezelik őket, ha azonban érdekellentét adódik, nem igazán tudnak mit kezdeni vele. Kiszámíthatatlanok, de eredeti és egyedi módon viszonyulnak az anyaszerephez. Az óvodás és az iskolástársak szüleivel jó kapcsolatot ápolnak, részt vesznek a szülői munkaközösségben. 

Halak édesanyák

toleránsak, megértőek és engedékenyek. A szigorú számonkérés és a következetesség nem az erősségük. Gyakran feláldozzák magát a gyermekeikért, láthatatlanul bűntudatot keltve ezzel. Vizes jegy lévén, nehezükre esik az elválás, az elengedés. Pontosan megérzik, mire van szükségük csemetéiknek, mégis az egyéniséggel nehezen tudnak mit kezdeni.


Tetszett a bejegyzés? Köszönöm, hogy megosztod másokkal is!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövess a Padparadsa facebook oldalán.
Related Posts with Thumbnails