2013. július 22., hétfő

Éhes szellem holdja - telihold az Oroszlánban

Minden pillanat, tükrözi teremtő képzeleted
Minden sóhajtással, az új világot teremted
Minden mi létezik, eggyé válik veled
Minden történés utat mutat neked.

Ami felemel, teérted teremtetett
Ami lágyan ringat, az érted született
Ami tettre sarkall, veled teremti az életet
Ami letaszít, együtt éli veled az új élményeket.

Nincs szív, mely ne dobbanna a tiéddel együtt járva
Nincs gondolat, mely ne az elméden keresztül szállna
Nincs érzés, mely ne rezegne át rajtad újra
Nincs olyan létezés, mely rajtad kívül létezni tudna.
- A Lét eleme -

2013. július 22-én, alig hogy a Nap átlép az Oroszlán jegyébe, a jegyváltást követő néhány órában (19h16p) a telihold gömbölyűvé hízik. A júliusi teliholdat a kínaiak "Éhes szellem holdjának" nevezik, máshol azonban az aranyló mezők, az érett kukorica, a darvak, a széna, a mézbor és a rózsa ihlette meg a teliholdak névadóit.

Napnyugta
A telihold épp az aszcendens - deszcendens tengelyre esik. A lenyugvó Nap főhajtással átadja a helyét a felkelő Holdnak.
A telihold a polaritása révén VII-es házas jellegű, mindig erőteljes hatást gyakorol az emberi kapcsolatokra (főleg a párkapcsolatra), s most ezzel a tengelyállással ez fokozottan érvényesül. Az emberi kapcsolatok napok óta zaklatottabbak lehetnek, megmagyarázhatatlan vagy épp külső körülményekkel indokolható idegesség vibrál a levegőben...
A többi égi állás majd' ugyanaz, mint a Nap jegybe lépésekor, hisz alig három óra alatt csak a Hold és a házak mozdultak jelentősebben.
A Nyilas helyett most Bak a felkelő jegy, mivel a királytrigonban mind a Jupiter, mind a Szaturnusz részt vesz, így a fényszög a teliholddal is kiemelt szerepet kap.
A felszálló holdcsomóponttal együtt áll a Gemma, az Északi korona briliáns fehér ékköve, ami a mitológia szerint Ariadné diadémját díszíti.

A lélek felemelkedése
Ez a telihold a belső ellentmondásokat emeli felszínre (akkor is, ha másokkal kerülünk vitás helyzetekbe!). Azokat a kardinális kérdéseket, ahol az értelem és a szív nem tud egyezségre jutni.
Most az egó alámerül, a lélek pedig felemelkedik.
A feszültség csúcsa a Skorpió Szaturnusz, kvadrátban a Nappal és a Holddal, ami azt mutatja, hogy növekedésünk, lelki fejlődésünk, lényünk kibontakoztatásának határára értünk, és a továbblépéshez bizonyos tudati gátakat, érzelmi jégpáncélokat, sőt sok esetben a bűntudat fátylát kell átszakítani magunkban.
De most a feloldásra is van lehetőség, hiszen, a Nap-Hold oppozíciót befogó Szaturnusz a királytrigon csúcsa is.

Az átfordító elemek a képletben, avagy az Oroszlán támogató ereje:
ÖNBIZALOM: A Jupiter és a Mars együtt bátorságot, hatalmas átütőerőt, a hit és a szenvedély összességét adja. Aki mer, az nyer.
TEKINTÉLY: A Szaturnusz a felelősséget képviseli, visszatartja a meggondolatlan, elhamarkodott lépéseket, valódi tartással és kitartással járul hozzá. Maradandó értékeket teremt.
ERŐ: A Neptunusz a spiritualitásával, védőangyalként járul hozzá az átalakuláshoz. Feloldja a régi struktúrákat, a stabilnak hitt határokat, és megnyitja számunkra az új lehetőségeket. Biztosít róla bennünket, hogy ha szívből, a saját utunkat járva cselekszünk, a láthatatlan erők is segítik lépteinket.

Minden tettünket, döntésünket, érzésünket, ami a középpontunkból indul ki, áldás kíséri!
Related Posts with Thumbnails