2014. július 27., vasárnap

2 in 1: Skorpió Mars és Oroszlán újhold

„Azt akarom, hogy ragadjon el a hév, hogy lebegj a mámortól, fakadj dalra, lejts dervistáncot, légy eszelősen boldog, vagy legalább légy rá nyitott! A szerelem szenvedély, megszállottság, mely nélkül nem lehet élni. (...) Hagyd az eszed! Hallgass a szívedre! Az az igazság, hogy e nélkül nincs értelme élni. Ha szerelem nélkül mész végig az úton, akkor egyáltalán nem is éltél.” (Ha eljön Joe Black című film)

Az elragadtatottságot nem csak "valakivel", de magával az élettel is megélhetjük. Akkor, ha a szívünk hívását, ha a szenvedélyünk lángját követjük... A mostani újholdat a Mars néhány órával korábbi jegyváltása is megelőzte, így a kettőből egy lett: lássuk mit tartogat számunkra a Mars alig másfél hónapos utazása a Skorpióban és az Oroszlán újholdja.

A négy erő

2014. július 26-án, szombaton hajnalban a Mars hosszú Mérleg-jegyben tartózkodás után átlépett a Skorpióba. Ismerős (uralmi) terepen haladva nem is időzik sokáig, szeptemberben már hozzálát meghódítani a Nyilas jegyét.
A jegyváltás pillanatában négy planéta volt uralomban: a Nap az Oroszlánban, a Hold a Rák jegyében, a Neptunusz a Halakban - ezt egészítette ki a Skorpió Mars.
Négy ilyen erőt összehangolni valódi kihívás. Nem mindegy, hogy hatalmi harcként, belső ellentmondásként éljük meg őket (egó-játszmák, félelmek, illúziók, agresszió), vagy egyesítjük magunkban és átéljük az elementáris teljességet: a szív erejét (Oroszlán Nap), a tudatalatti vágyak teremtő erejét (Rák Hold), a határtalan hit erejét (Halak Neptunusz), és a

Legyőzhetetlen szenvedély erejét

- a Skorpió Mars által.
A Skorpióban találkozhatunk minden olyan lelki tartalommal, amivel nem akarunk szembe nézni, amit igyekszünk a szőnyeg alá söpörni. Itt van minden titok és tabu, szekrényben lapuló csontváz, vagyis a régóta elkerült, gondosan eltakart sötét oldalunk. Ezeknek a "rejtegetése" rengeteg életenergiát leköt és felemészt.
Ide lép most be a Mars, hogy felkavarja az állóvizeket, hogy az akarat és a cselekvőerő találkozzon az elfojtott vágyakkal, a  titokzatos mélységgel, a végletes érzelmekkel.
A Skorpió Mars nagyon hatékony és intenzív tisztogatást ígér - lelepleződést vagy felszabadulást. Valódi ereje abban rejlik, ha mi magunk tesszük meg a kezdő lépéseket, ha önként és tudatosan szállunk szembe a "démonjainkkal". Segít felfedezni saját misztikus hatalmunkat, amivel képesek vagyunk elengedni a régi, fájdalmas érzelmeket, feloldani a szenvedést és szenvedéllyé transzformálni.

Újhold az Oroszlánban

Az Oroszlán Nap és Hold konjunkciója 2014. július 27-én, vasárnap (0h44p) volt. Az újhold erőkoncentrációját a Jupiter együttállása tovább fokozza. Erre ad egy kvadrátot a fent bemutatott Skorpió Mars.
Ahhoz, hogy kiteljesedjünk, hogy felszínre hozzuk a bennünk lévő önbizalmat, kreativitást és teremtőerőt, először le kell győznünk az ellenállást.
Ellenállás a fenti bekezdésben már leírt legbelső félelmeink jelentik. Olyan élethelyzetek, tapasztalatok, amikbe bele kell menni, fel kell vállalni, meg kell küzdeni, át kell élni.
Azok az árnyékok, amik eltakarják bennünk a fényt. De azokkal az erőkkel, tehetségekkel is szembe kell nézni, amit valamiért félünk felvállalni.
Nézz magadba: téged melyik ijeszt meg jobban?
Ha változtatni akarsz most hatalmas erők állnak a rendelkezésedre: az Oroszlán bátorsága, akaratereje, kitartása és a Skorpió merészsége, szívóssága, lelkiereje.
Related Posts with Thumbnails