2014. augusztus 22., péntek

Az álmok valósága: a Szűz jegyébe lépünk

"A dolgok, amelyeket látunk (...), megegyeznek azokkal, melyek bennünk rejtőzködnek. A legtöbb ember azért nem él valódi életet, mert a külső világ képeit tartja valódinak, saját, belső világát pedig egyáltalán nem engedi megszólalni. Így is lehet boldog az ember. De ha egyszer megbizonyosodtunk, hogy másként is lehet, akkor nem választhatjuk a többség útját." (Hermann Hesse)

A nyár utolsó hónapjához érkeztünk: 2014. augusztus 23-án, szombaton (budapesti idő szerint reggel 6 óra 47 perckor) izgalmas csillagállással belépünk a Szűz jegyébe.

A Szűz a Zodiákus legpraktikusabb, legjózanabb, legkézzelfoghatóbb jegye, a hétköznapi dolgok megnyilvánulása. Szükség is van erre, hiszen véget ér a nyár ellustító forrósága, a földeken felpezsdül a munka, szaporodik a tennivaló - megkezdődik a betakarítás. Ahhoz pedig, hogy kárba ne vesszen az értékes termés precíznek és alaposnak kell lenni.
A városi életben is helyre áll a nyaralás után a rend - ismét óracsörgésre ébredünk és a naptár napjaihoz igazodva iskolába, munkába igyekszünk.

Álom és valóság

A Szűz jegyéhez a legkevésbé látványos élethelyzeteket társítjuk: a mindennapok szokásait, rendjét és ritmusát. Szürke, unalmas és rutinszerű dolgokat.
De álljunk meg egy percre és gondoljuk végig a mindennapjainkat: mennyi belőle a "hétköznapi" és mennyi a különleges pillanat? Mennyire élünk a megszokások szerint és hányszor történik velünk valami rendkívüli? A rendkívülihez, a különlegeshez vajon nem épp ezen a gyakorlatias valóságon keresztül vezet az út?

A Szűz jegye életünk legmeghatározóbb területét képviseli: azt a módot, ahogyan az életünk nagy részét éljük. Ebbe beletartozik, hogy mit eszünk, hogyan osztjuk be a szabadidőnket, mennyit sportolunk, mikor találkozunk a barátainkkal, hogyan tartjuk tisztán a lakást - vagyis hogyan alkalmazkodunk önmagunk és a világ rendjéhez. Nem véletlen, hogy ha itt "meghibásodik" valami, az az egész-ség rovására is mehet.

Most a Nap és a Merkúr (mint születési uralkodó) a Szűz jegyében tartózkodik, így fokozottan ide irányítja a figyelmünket. De felezőpontjukkal szemben ott a Halak Neptunusz, ami nekünk szegezi a kérdést: szürke hétköznapokat élsz vagy az álmaid valóságát?

A valódi életedet éled?

A valósággal szemben mindig ott az álom, a józansággal szemben a mámor, a küszködéssel teli mindennapokkal szemben pedig az élet áramlásában történő feloldódás.
Ha túl nagy a szakadék a kettő között, hajlamosak lehetünk mókuskerékként érzékelni az életet, és a tévéműsorok vagy az örök álmodozás illúziójában keresni a csodákat.

Hiába szeretnénk nagy, eget-földet megrendítő változást, ha a legapróbb kis szokásainkat sem vagyunk hajlandóak megváltoztatni. Pedig ezen a területen már néhány, szinte láthatatlan módosítás is lavinát indít be. Gondolkodásban, cselekvésben egyaránt. Programként futnak bennünk a világról alkotott nézeteink, amik előbb-utóbb mindennapi rutinná állnak össze. Kishitűségünk csapdája - én képtelen vagyok ezeken a dolgokon változtatni - szintén ennél a jegynél csíphető fülön.
Pedig mindenkinek annyi álma van! A Mount Everest megmászása, a nagy szerelem megtalálása, saját vállalkozás beindítása, új, tágasabb otthonba költözés vagy egy amazonasi kalandtúra - kinek-kinek vágyai szerint. De ezekből alig valami valósul meg...
Mert vagy a hit hiányzik vagy a kitartás. De ahhoz, hogy elérjük őket végig látni kell magunk előtt a kész házat, miközben tégláról téglára építjük álmaink valóság-falait.

A Szűz üzenete: alázattal tenni a dolgunkat. Alázattal - és nem megalázkodva olyasminek, aminek nem tudjuk szívből odaadni magunkat.
Keresd meg és kezd el követni a saját vágyaidat. Nem máshol: a hétköznapokban, a látszólag jelentéktelen dolgokban...
Dinamikus a képlet, változó kereszttel, ami sok változást indít be - a mindennapok szintjén. Rajtad múlik, hogy együtt tevékenykedsz-e ezzel a folyamattal.

Szűz havi horoszkóp csillagjegyek szerint:

a Mindennapi nők oldalán

Jelentős napok a Szűz havában:

(a vastagon kiemelt címszavakhoz bejegyzés a blogon!)
ASZTRO - 2014.08.23, szombat: Nap a Szűz jegyébe lép (6h47p)
CSILLAGÁSZAT - 2014.08.23, szombat: hajnali szürkületben a Vénusz, a Jupiter és a holdsarló látványos együttállása
ASZTRO - 2014.08.25, hétfő: újhold a Szűzben (16h14p)
ASZTRO - 2014.08.29, péntek: Neptunusz szemben állásban (16h51p)
CSILLAGÁSZAT - 2014.08.31, vasárnap: hajnali szürkületben a Hold, a Mars és a Szaturnusz látványos együttállása
ASZTRO - 2014.09.02, kedd: Merkúr a Mérleg jegyébe lép
ASZTRO - 2014.09.05, péntek: Vénusz a Szűz jegyébe lép
ASZTRO - 2014.09.09,  kedd: telihold a Halakban
ASZRO - 2014.09.13, szombat: Mars a Nyilas jegyébe lép (23h57p)

További csillagászati események a Magyar Csillagászati Egyesület weboldalán!
Related Posts with Thumbnails