2014. október 14., kedd

Kegyetlen őszinteség és kegyes hazugságok 1. rész

„Hazudni rengeteg okunk lehet, igazat mondani csak egy.”
(Doktor House című filmsorozat)


Sok izgalmas égi állás mellett az Oroszlánban lévő Jupiter és a Skorpióban lévő Szaturnusz fényszögkapcsolata is kiveszi a részét mindennapi dolgaink alakulásában.
A hónap elején kvadrát alakult ki közöttük, ami december közepéig meg is marad, amikor is a Jupiter "kihátrál" a szituációból.
Aztán, hogy emlékeztessenek bennünket tanításaikra 2015 júliusában újra összeállnak a "kedvünkért".

Ha saját életünkben lapozgatunk, utoljára 2006 májusa és novembere között volt közöttük kvadrátos feszültség, igaz akkor fordított csillagjegyes leosztásban: a Szaturnusz az Oroszlánból, míg a Jupiter a Skorpióból tevékenykedett.

Életem egyik legmeghatározóbb időszak volt az. Fordult egyet velem a sorskerék, s annak a néhány hónapnak köszönhetem, hogy elindultam önmagam felé.
Az önismeret egyik kardinális pontja az őszinteség. Őszinteség egy terapeuta, egy segítő felé, de legfőképpen önmagunkkal szemben. Fájdalmas, de felszabadító folyamat letépkedni magunkról a hamis álarcokat.

Nagyon nehezen ment, mivel én sem szívesen ismerem be a sebezhetőségemet, a hibáimat, a tévedéseimet, a félelmeimet. Szerettem a "velem minden száz százalékosan oké" és a "mindenkinek meg akarok felelni" maszkokat viselni. Egy idő után azonban már félő volt, hogy Onibabához hasonlóan nekem is ráolvadnak az arcomra ezek az álarcok.
Az igazság és a hazugság számtalan formájával foglalkoztam, láttam önbecsapást, élethazugságot, megrendítő őszinteséget, kikerülést, elhallgatást, különböző szemszögű valóságtartalmakat, társadalmi erkölcsöket és mély, belső, ezoterikus igazságérzetet.

Sorsformáló planéták

Az asztrológiai képlet sorsbolygóinak a Jupitert és a Szaturnusz nevezzük. Míg előbbi a kiteljesedést, utóbbi pedig a korlátainkat jelöli szerepük nem egyértelműen fekete és fehér, jó vagy rossz. Egyszerűen csak két különböző tanító archetípusról van szó.

A Jupitert egy jó kedélyű, joviális, érett és tapasztalt személyiségnek képzelhetjük el, aki még elég fiatalos ahhoz, hogy az izgalmas kalandokba vidáman belevágjon.
A Szaturnusz látszólag egy megfáradt morózus, mogorva öregember, aki megengedheti magának hogy nyers, sallangmentes modorban kommunikáljon a világgal.
Előbbi dicsérni és jutalmazni szeret, utóbbi pedig szívesen koppint a fejünkre kemény botjával, ha nem tetszik neki a viselkedésünk.

Lássuk be, ajándékot kapni mindenki jobban szeret, mint a terhekkel birkózni, sorsfeladatokkal küzdeni. Mégis hosszú távra valódi érték az, amikor túlnövünk saját magunkon. Ezeken az életleckéken túljutva a jupiteri ajándékokat is jobban be tudjuk fogadni, mert elhisszük, hogy megérdemeljük.

Olyan hosszúra sikeredett a mondanivalóm, hogy inkább két részre bontottam. Innen folytatom majd a Jupiter és a Szaturnusz részletes bemutatásával, és a jelenlegi csillagállás kifejtésével.
Addig érdemes végiggondolni, hogy nektek volt-e a 2006-os év második felének bármilyen hatása az életetekre...
Related Posts with Thumbnails