2016. május 18., szerda

Megtart vagy szorongat?

Nap az Ikrekben: 2016.05.20 (16h37p)

Az elmúlt években finoman ösztökéltek minket arra, hogy legyünk olyan kedvesek, és lépjünk ki végre a komfortzónánkból. Idén - legalábbis ahogy én látom - nemhogy noszogatnak, egyenesen lökdösnek bennünket.

A "komfortzóna" hétköznapi értelemben egy igazán kényelmes hely; nekem puha karosszékek, lustálkodós délutánok, lebilincselő könyvek és ehhez hasonló képek jutnak eszembe. Miért is akarnék hát ebből kimozdulni?
Mert lélekfejlődés szempontjából a komfortzóna egészen mást jelent: azokat az élethelyzetek, amikben elakadunk. Bár ideig-óráig jól esik megpihenni, de a hosszú időre szóló megrekedés maga a halál. Nem lehet mindig csak várni és álmodozni: az életet megtapasztalni kell. Az élet pedig csupa mozgás, fejlődés, változás.

Ez az év meglehetősen eseménydús. Alig oldunk meg egy helyzetet, máris újabb próbatétel előtt találjuk magunkat. Falakat bontunk, falakat építünk, és közben csak szusszanásnyi idő jut feltölteni az erőtartalékainkat.

Az idei év "Az átépítés éve",  aminek az egyik jelentős állomása most van az Ikrek havában: teliholddal lépünk be, s teliholddal ér véget a hónap - ilyenkor nagyon intenzíven tudjuk magunkba integrálni az adott energiákat.

Az Ikrek jegy a világ tüdejének ritmusa. Belélegezzük a tudást, az információkat, az emberekről alkotott benyomásokat, és ha jól működik a szív és az ész összhangja, megértésként, tanításként lélegezzük ki magunkból ezt a szubsztanciát.



A jegybe Mérleg aszcendenssel és deszcendensen lévő Uránusszal lépünk be. Nagyon erőteljes lesz a Nap-Mars és a Hold-Merkúr oppozíciója, illetve a Vénusz-Algol együttállása.
Ennek függvényében a hónap kulcskérdése:
Mennyire tudunk mások felé őszintén önmagunk lenni.

Ez sosem volt könnyű feladat, hiszen annyi elvárásnak, elképzelésnek akarunk megfelelni - szüleinknek, a társadalomnak, a párunknak, a főnökünknek és még folytathatnánk a sort. A mai világban hozzá jön mindehhez az úgynevezett közösségi médiai is, ahol újabb elvárásokkal találkozunk.

A kapcsolataink sok esetben már nem biztonsági hálót jelentenek, ahova bátran hanyatt dőlhetünk, hanem fojtogató kötelékekké váltak. A vélt imázs miatt titkolózunk, szégyenkezünk, sérül az önértéktudatunk, sőt feláldozzuk igazi önvalónkat. Mások a viszonylagos arctalanság mögé rejtőzve kéretlenül véleményt nyilvánítanak, folyamatosan kioktatnak mindenkit. Ellenőrizgetjük egymást vagy épp rejtegetünk mások elől valamit.

A folyamatos túlfeszítettség kudarcélményekhez, türelmetlenséghez vezet, lelkiállapotunk, kitartásunk, életbe vetett hitünk rapszodikusan csapong ide-oda. Ráadásul ebben az időszakban olyan kapcsolati helyzetekkel találhatjuk szembe magunkat, ahol azt érezzük, hogy a másik fojtogat, élve eltemet, bebetonoz, összeroppant.

Ha felszámoljuk ezeket a válságállapotokat, s nem azonosulunk többé múltunk nehézségeivel, korábbi nézőpontjainkkal, illúzióinkkal, nem megyünk bele emberi játszmákba, a belső világunk elkezd megváltozni.
Sokkal bátrabban felvállaljuk azt, amit igazából érzünk, gondolkodásunk, szavaink letisztulnak, és előbb-utóbb külső körülményeink is ehhez a belső önazonossághoz igazodnak.

Jelentős napok az Ikrek havában

2016.05.20, péntek

16 óra 37 perckor a Nap átlép az Ikrek jegyébe. Az utolsó tavaszi hónap kezdődik, ami már átvezet bennünket a nyárba.

2016.05.21, szombat

16 óra 50 perckor a Fekete Hold Lilith átlép a Skorpió jegyébe.

Az Ikrek hónap első teliholdja (23 óra 14 perckor) egyben egy tibeti teremtőnap is.

2016.05.24, kedd

Majd egy hónapnyi retrográd mozgás után végre direktben a Merkúr.

A Vénusz átlép az Ikrek jegyébe.

2016.05.27, péntek

15 óra 52 perckor a hátráló Mars visszalép a Skorpióba.

2016.05.29, vasárnap

Gyereknap

2015.05.31, kedd

Mars földközelben, 75 millió km-re a Földtől.

2016.06.05, vasárnap

04 óra 59 perckor újhold az Ikrek jegyében.

2016.06.13, hétfő

A Merkúr átlép az Ikrek jegyébe.

2016.06.14, kedd

A Neptunusz retrográd mozgásban.

2016.06.17, péntek

A Vénusz átlép a Rák jegyébe.

2016.06.20, hétfő

Az Ikrek hónap második teliholdja. (13 óra 02 perc)

Aktuális havi holdnaptár a Hold oldalon!
Related Posts with Thumbnails