2017. október 9., hétfő

Lélekrobbanás

Skorpió Jupiter: 2017.10.10 (15h21p)

"Nem számít, hol élünk, nem számít, kik vagyunk - korlátok vesznek körül. Némelyik valódi, némelyiket csak odaképzeljük. Sokan közülünk önként elfogadják ezeket a korlátokat. Mások egyenesen kénytelenek így tenni. De olyanok is akadnak, akik úgy érzik: muszáj kitörniük, még akkor is, ha az, ami a korlátok túloldalán várja őket, egyszerre ijesztő és ismeretlen."
(8 mérföld című film)

"Kitörni a komfortzónából" - szinte félve írom ide, annyira elcsépelt kifejezéssé vált az elmúlt évek során. Ám annak ellenére, hogy a szó közhelyé lett, a skorpiós energiára keresve se találnék jobbat.
Életünk minden területén a biztonságra törekszünk - munkában, kapcsolatokban, szokásainkban. Igyekszünk számunkra kényelmes helyzetekkel körülbástyázni magunkat és kézben tartani az irányítást. A Zodiákus első hét jegyén végighaladva nagyjából sikerül is mindez, de a Skorpió felségterületére lépve búcsút kell mondhatunk a kontrollnak. Nálunk hatalmasabb (emocionális) erők veszik át az irányítást. Olyan tapasztalások köszöntenek be életünkbe, ahol a mélypontok vagy magasságok eksztázisát élhetjük át.

Az eksztázis azt jelenti, "elragadtatás, önkívület". Vagyis a hétköznapiból kimozdítva ELRAGADNAK minket azok a minden elsöprő érzések (fájdalom, veszteség, szerelem), amik ÖNMAGUNKON KÍVÜL helyeznek bennünket. Olyan titkok és tabuk övezik a Skorpió útját, amelyek megismerésével, feltárásával és felszabadításával a korábbi énképek leomlanak. Úgy érezhetjük, hogy az átélt dolgok felemésztenek, netán megsemmisítenek bennünket, de csak azért, hogy korábbi tetszhalott helyzeteket lerázhassuk magunkról és végre újjászülethessünk.

A mítoszokban és mesékben a hősök gyakran ereszkednek alá mélységekbe - alvilágba, kútba, a mindent elnyelő szörny belsejébe - azért, hogy a legnagyobb félelmeikkel és lényük addig ismeretlen árnyoldalával szembenézhessenek. A sötétben a látás meggyengül, így kénytelenek a külsőségekről befelé fordítani a tekintetüket, mert a próbák kiállásához szükséges lelkierőt, kitartást és koncentrációt ott találják magunkban. Ha végigjárják ezeket a belső utakat és sikeresen elvégzik a feladatokat, pszichéjük, érzékelésük, intuíciójuk és gondolkodásuk komoly fejlődésen megy keresztül. Ezzel pedig közelebb kerülnek a vágyott kiteljesedéshez.

A Jupiter, ami alapvetően a növekedés, az új horizontokba tágulás irányába terelget bennünket, az elmúlt évek során kissé "szemben ment" tulajdon természetének, ugyanis csökkentésre és a felesleg lenyirbálására próbált ösztönözni bennünket. A Szűzben ez a hétköznapi szokásokra, gondolkodási sémákra vonatkozott, a Mérlegben pedig elsősorban az idejétmúlt kapcsolatokra. Mindkét jegyen meglehetősen feszült volt a haladása, ami érthető, hiszen ki szereti a megszorításokat?

A Skorpió jegybe lépése sem épp fáklyásmenet, de szerencsére az egy éves tartózkodása alatt sokkal jobb fényszögeket kapunk. Az előző két állomás tudatos önismereti munkája itt lehetőséget biztosít arra, hogy az ÖNÉRTÉKELÉSÜNKET és ÖNBECSÜLÉSÜNKET visszaszerezzük, helyre állítsuk. Gondoljunk csak bele, ehhez elkerülhetetlen első lépésben a kishitűség elengedése, majd azoknak a kapcsolatoknak a felszámolása, ahol folyamatosan csorbítva, lehúzva éreztük magunkat.

A képlet azt mutatja, hogy a szükséges, de még végre nem hajtott kapcsolati változások kapnak egy gyors löketet. A kapcsolatoktól való szabadulás nem azt jelenti, hogy mindenkit törölnünk kell a címlistánkból - egy tisztázó, őszinte beszélgetéstől is felszabadulhatunk. Viszont a Skorpió van annyira végletes, hogy nem próbál udvariaskodni, ha valaminek vége van, akkor vége van.

A Skorpió Jupiter mélyreható lelki változásokat, az önbizalom megerősödését hozza. Szembenézhetünk azokkal a félelmekkel, amik akadályoztak bennünket abban, hogy kilépjünk abból a bizonyos komfortzónából. Visszatérhet a megújulás erőibe vetett bizalmunk. A Skorpió velejárója a manipuláció, így globális szinten megjelenhet a mások félelmeivel való visszaélés is!  Az, hogy hogyan éljük meg ezt az időszakot, nagyban függ attól, hogy a korábbi két év alatt milyen utat jártunk be.

A Skorpió Jupiter legfontosabb állomásai:

Október végén (10.26-án) a Jupiter kilép az Uránusz oppozíciójából és együttállásba kerül a Nappal. Itt már jóval tudatosabban rápillanthatunk azokra a feladatokra, amik segítenek az önértékelésünk helyreállításában.

November 5-től 2018. január 7-ig, majd jövő év április 13 és szeptember 22 között a Halakban járó Neptunusztól kap egy építő trigont. Felerősödhet a spiritualitásra való hajlam, letisztulhatnak az intuíciók. Ezzel képesek lehetünk a dolgokat összefüggéseiben látni és a régi problémáink megoldását is felfedezhetjük. Az életbe vetett bizalom szerencsés lehetőségeket hoz elénk. Fontos azonban, hogy ne rugaszkodjunk el a valóságtól, ehhez a Bak Szaturnusztól decembertől kapunk majd segítséget. A titkok, hazugságok, a korrupció könnyen lelepleződhet ebben az időszakban. Megérezzük, ha valaki át akar verni bennünket, de ugyanúgy rajtunk is keresztüllátnak!

December 21-től 2018.01.22-ig a Mars együttállásnak köszönhetően hatalmas átütőerőt tapasztalhatunk. Ne lepődjünk meg, ha ezt az évet nagy tervekkel indítjuk. Ajánlatos lesz azonban a felelősségvállalás a döntéseinkért (de itt már megint besegít a Bak Szaturnusz), de merjünk bátran cselekedni.
Ez a hatás jövő júniusának közepében egy teljes hónapra átfordul, ott a Jupiter ugyanis kvadrátot kap majd a Vízöntő Marstól. A lelkesedés mértéktelenségbe, túlkapásokba csaphat át, kihívásokkal, provokációkkal találkozhatunk. Itt nagy szükségünk lesz az önmérsékletre.

A Bak Plútótól azonban szintén érkezik egy szextilnyi támogatás. Ezt december 11 és 2018.05.27 között élvezhetjük, majd 2018.08.07-10.09-ig ismét kapunk belőle. Hosszú távú értékek elvetésére van itt lehetőség, ráadásul a Skorpió Jupiter lelki-szellemi átalakító energiája is felfokozódik. Olyan szemléletmód bontakozhat ki előttünk, mely elvezet a maradéktalan metamorfózishoz. Csapdája egyedül a türelmetlenség lehet. Az ilyen átalakulásokhoz idő és érés kell.

Előadás

Ehhez a témához kapcsolódik a következő előadásom is, aminek időpontja
2017. október 22, vasárnap, 16-tól 18 óráig
A Skorpió Jupiter személyes üzeneteit is megnézzük a születési képletekben!
Ha szívesen részt vennél rajta, a részletekért kérlek keress e-mailben (padparadsa kukac gmail pont com)



Tetszett a bejegyzés? Oszd meg másokkal is!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövess a Padparadsa facebook oldalán.
Related Posts with Thumbnails