2018. április 3., kedd

ABC generációk második rész

Generációs különbségek, avagy mi a "csoportkarma"?

Bevezető gondolat:"Az ismert véges, az ismeretlen végtelen. Szellemileg a megmagyarázhatatlan dolgok óceánjának kicsiny szigetén lakozunk. Feladatunk az, hogy minden generáció valamicskével gyarapítsa a szárazföldet." (Thomas Henry Huxley)

♈♉♊♋♌♍♎♏♐♑♒♓

Az első részben az 1920 és 1983 közötti generációkat vettük végig, most következzék az új hullám.

Emlékeztetőül: Az asztrológiában a generációs áramlatokat - vagy fogalmazhatunk úgy is, hogy a "csoportkarmát" a transzperszonális égitestek jelölik. Maga a kifejezést azt jelenti: személyesen túli. Az Uránusz, a Neptunusz és a Plútó túlmutat az egyéni személyiségjelölők és sorsbolygók által meghatározott életfeladaton és nagyjából 7-31 év alatt született emberek közös feladatát határozza meg.

A generációs marketing 19 éves sávokra osztja fel az emberiséget, ami többé-kevésbé lefedi a Plútó mozgását. Mivel a planéta a Naprendszer legszélén mozog, nagy, elliptikus pályát ír le, így 12-től 31 évig is tartózkodhat egy jegyben, aminek az átlaga 21 év.

Manipulációk

Az Y generációba az 1980 és 1999 között születettek tartoznak, ez többé-kevésbé megegyezik a Plútó uralmi helyzetével a Skorpióban (1983-1995).

Ez az uralmi pozíció a generációk terén is nagy változást hozott, mivel itt hatalmas átalakítóerők munkálkodtak. A Skorpió valaminek a végét és valami újnak a kezdetét hozta el - európainként maximálisan érzékelhető volt ez a berlini fal lebontásával, illetve a szabad választások bevezetésével. Véget ért egy korszak. Azok, akik ebben az időszakban születtek, teljesen más pozícióból indultak neki a világ meghódításának, mint a korábbi "átmenetes" X-generáció tagjai.

Ahogy a Mérleg Plútónál is visszaköszönt a korábbi Rák-feladat - a családok, a párkapcsolatok, a szülői szerepek - hasonlóképpen ismét megjelentek az Oroszlánban megtapasztalt hatalmi kérdések. Míg ott direkt diktatúrákkal találkozhattunk, itt a tudattalan irányítás került előtérbe. Az Oroszlán-korszak "kitermelte" a nagy cégek vezetőit, a Skorpió pedig megerősítette a vállalkozókedvet és az irányítást. Ezen generáció tagjai jóval könnyebben vágtak bele  a saját ötletek megvalósításának és üzleti vállalkozások elindításának.

Nagyobb teret hódított a pszichológia, megjelent az ösztönös igény az önismeretre. A Skorpió generáció tagjai rendkívül érzékenyek, egyfajta nyitott csatornaként működnek - ennek köszönhető az is, hogy elképzeléseiket, terveiket erősen a megérzéseikre hagyatkozva valósítják meg.

A szenzibilitás árnyoldala a drogok megjelenése, ami igen erős hatalmat gyakorol az egész generáció felett. Sőt, a tömegek irányításának egy másik formája az internet széles körben való elterjedése - ami szintén hasonlóképpen funkcionálhat, mint valami kábítószer.

Ennél a generációnál a manipuláció az egyik kulcsszó. Ne manipuláljunk másokat a saját javunkra, de azt se hagyjuk, hogy a külső körülmények és elvárások teljes mértékben a hatalmuk alá vonjanak bennünket.
A Z generációba a 2000 után születetteket sorolják. Asztrológiai értelemben a Nyilas időszaka 1995 és 2008 közé esik.

Különlegesség érzése

Ahogy azt már korábban is láthattuk, szintén visszaköszönt az előző kvadrát feladata. A Szűzben születettek a saját érték kérdésével találták szembe magukat - a Nyilas pedig meghozta ennek az ideológiai változatát. A szülők önbizalomhiánya abban nyilvánult meg, hogy a gyermekeikben kezdték keresni a példaképet, illetve a saját önigazolásukat.
Rengeteg különlegesnek minősített (kristály, indigó) gyermek látta meg a napvilágot. Valóban csodálatos emberkék születtek - de minden generációnak, sőt mindenkinek megvan a maga egyedi különlegessége!

A Nyilas-generációhoz erős meggyőződések és sajátságos hitvallások tartoznak, de emellett megjelenik a nyitottság a lehetőségekre, a tudásra, az innovációra. A Nyilas túlzásai irdatlan méretű információ-áradatot szabadított ránk.

Szintén a Nyilas-jellegből adódik, hogy nőtt a ez a generáció, illetve a korábbi generációk közti távolság. Mintha egy "lóugrással" haladtunk volna előre. Gyakran találkozhatunk a fiatalok körében az alapok, a türelem és az alázat hiányával. Többet képzelnek magukról, mint amit képviselni tudnak. A "különb vagyok" érzés a Nyilas energia egyik velejárója, amiben kódolva van a zuhanás is. Ha nem tudom megvalósítani ezt a nagy elvárást, akkor megsemmisülök. A nagy álmokhoz pedig még egy Nyilas Plútóval is lépésről lépésre vezet az út!

Megjelent továbbá egyfajta belső spiritualitás. Ezeknek a srácoknak egyre kevésbé van szükségük vallási vagy akár ezoterikus dogmákra: ők ezt a "tudást" már a sejtjeikben hordozzák.

Új rend megalapozása: alfa generáció

Jócskán benne vagyunk és még az elkövetkezendő öt évben született gyerekek is a Bak-generációt fogják erősíteni. (2008-2023)
A korszak elején születettek (2010-2017 között) azzal a bizonyos Kos Uránusz-Bak Plútó "lenyomattal" jöttek a világra, ami egy újabb elképesztő erejű változást indított el a világban.

A Szaturnusz (Bak) a küszöb, ahová rajta keresztül belépünk egy jóval letisztultabb állapot. Mind az önismeret, mind pedig az egyéni igények szintjén. Ennek a generációnak a feladata, hogy újraalapozza az emberi kapcsolatokat (Mérleg kvadrátos jegye!), illetve hogy visszavezessen minket a természethez, sőt az ökológiai egyensúly helyreállításában is rájuk számítunk.

A Bak-generációnak már jóval kézenfekvőbb lesz, hogy az egyéniségen megfelelő élethivatást válasszon magának. A kiválasztott azt jelenti: aki választott. Az ő feladatuk a Mérleg hezitálását feloldani és életre szóló, szívből fakadó elköteleződéseket meghozni. Lehet ez akár egy eszme, egy rendszer vagy bármi más mellett, lényeg, hogy a személyes erkölcsi törvényeknek, a belső iránytűnek megfeleljen.


Tetszett a bejegyzés? Köszönöm, hogy megosztod másokkal is!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövess a Padparadsa facebook oldalán.
Related Posts with Thumbnails