2018. május 14., hétfő

A állandó változó

Újhold a Bikában: 2018.05.15 (13h48p)

Bevezető gondolat: "Mindig kíváncsi voltam, hogy mikor egy pillangó elhagyja biztonságos bábját, tisztában van vele, hogy milyen gyönyörű? Vagy még mindig hernyónak látja magát?" (Lélegzet című film)


Alig néhány órával az Uránusz jegyváltását a Bika újhold előzi meg. Ennek is köszönhető az, hogy most hatalmas változások indulhatnak el az életünkben. A spirituális fórumokon szeretjük ezt a kifejezést használni, de ha túl nagy jelentőséget tulajdonítunk ennek, akkor épp a lényegről feledkezünk meg.

Hogy egyedül a változás az állandó.

Ahogy az előző bejegyzésben is írtam, tulajdonképpen az asztrológiával igyekszünk megragadható és tudatosítható mérföldköveket megragadni, de az életünk alakulása mégiscsak egy folyamat részeként értelmezhető. Az általam használt kifejezések az adott konstellációk esszenciális megfelelői, mint például az, hogy az újholdakat egyfajta "tiszta lapként" fogalmazzuk meg vagy a lassú mozgású égitestek jegyváltásait jelentős égi eseményként tartjuk számon.

De mindezt lefordítva a hétköznapokra: minden a rajtunk kívül álló energiákkal való együttműködési képességünktől függ. Ha nyitottak és befogadóak vagyunk, akkor hamarabb összetalálkozunk a lehetőségeinkkel. Ha csukott szemmel (állapottal) vagyunk jelen a világban, akkor lehet, hogy anélkül megyünk el mellettük, hogy konstatálnánk: "Nini, ez egy lehetőség arra, hogy másképp éljem az életemet!"

Ebből adódhat az is, hogy már rég túlléptünk a régi énképeken, mégsem vesszük észre a pillangóvá válásunkat.

Tudatunk szintjén még "hernyóként" létezünk, pedig már rég meghaladtuk önmagunkat.

A hernyóból pillangóvá alakulás folyamatában az elmúlt évek Uránusz-Plútó kvadrátjának nagy jelentősége volt. Most következik az a szakasz, hogy minden szinten azonosulhatunk azzal az új önmagunkkal, akivé - eddig talán még csak az ideológiák szintjén - formáltuk magunkat.

Vagyis a mostani Bika újhold, Uránusz jegyváltás arra ösztönöz bennünket, hogy a fizikai síkon is valósítsuk meg mindazt, amire eddig csak vágyakoztunk, tervezgettünk, megálmodtunk. A földies jegyek a tettekről, a gyakorlatiasságról, a praktikumról, a mindennapi energiákról szólnak.
A mostani újhold képlet egyszerre változó és állandó, éppen olyan, mint a legteljesebb jelenlét. Változó tengelyének köszönhetően (Szűz aszcendens, Ikrek MC, DC-n ülő Halak Neptunusz) az élet eseményei kimozdítanak bennünket a megszokott kerékvágásból.

A Bika újhold pozíciója az Algol együttállással aligha lehet ennél rögzítettebb. A feladatunk épp azt meglátni, hogy milyen kapcsolatokba, helyzetekben és legfőképpen gondolkodási mintákba vagyunk a leginkább "belekövesedve".

Az Algollal együtt járó érzelmek: megmagyarázhatatlan düh, frusztráció, elutasítottság, önkéntes számkivetettség, menekülés, tehetetlenség, mások (egy nagyobb erő) hibáztatása, elfojtott kreativitás, a múlt (nem mindig látható) sérelmeibe ragadás.

Ezek alól lesz lehetőségünk felszabadulni, ha szembesítjük magunkat az elakadásainkkal.

Az Algol egy tükör, mivel a Medúza elpusztításához is arra volt szükség, hogy egy fényes pajzs felületén megpillanthassa saját szörny-mivoltát. Ezután Perszeusz, az őt legyőző hős lenyisszantotta a fejét, amiből kipattanhatott Pégazosz, a szárnya-ló ló.

Lefordítva mítoszból magyarra: ha képesek vagyunk szembenézni a múlt sérelmeivel és nem agyalunk többé rajtuk, felszabadíthatjuk magunkban az addig elfojtott kreatív, alkotói erőket.

És nem utolsó sorban azt is észrevehetjük végre, hogy már réges-rég pillangóvá váltunk. Ideje szárnyat bontani!


Tetszett a bejegyzés? Köszönöm, hogy megosztod másokkal is!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövess a Padparadsa facebook oldalán.
Related Posts with Thumbnails