2012. november 19., hétfő

Maja holdhónapok

„Mi, akik a hagyományaikat őrző indiánok közé tartozunk, igyekszünk a hagyományaink szerint élni, ez a szertartásaink lényege. A legtöbb ember soha nem kerül kapcsolatba a szellemmel, mert nem jutnak túl a testen. Ez bizony nagy kár. Mások nem jutnak túl az észen, a dolgok logikáján. A szellemi túl kevés táplálékot kap, de ettől még létezik."
- idős indián asszony -

A maja havi horoszkóp időben és szimbolikájában is kissé eltér a nyugati asztrológiától. Az évet tizenhárom, 28 napos holdhónapra osztották fel. Az újév július 26-án kezdődött, amikor a Nap együtt lépett az égre az égbolt legfényesebb csillagával, a Szíriusszal.
A maják, a többi indián néphez hasonlóan, az állatoknak különleges erőt tulajdonítottak, ami tükröződött az adott holdhónapban született ember személyiségében is, és összekapcsolódott annak az állatnak a szellemével, akinek a jele alatt meglátta a napvilágot.

a Cél Mágneses Denevér hava
időszaka: július 26 - augusztus 21
maja neve: Tzootz
A denevérnek a maja kultúrában különös, mágikus erőt tulajdonítottak. Természetfölötti képessége a sötétben való tájékozódásban és a más birodalmakkal való kommunikációban rejlik.
A Tzootz jelében született emberek bízva megérzéseikben, bátran nekivágnak az ismeretlennek. Mindig a szívük szavára és az ösztöneikre hallgatnak. Született vezető egyéniségek, képesek egy csoport irányítójává válni.
A denevér-amulett véd az éjszakai rémálmoktól és erősíti a belső látás képességét.

a Kihívás Lunáris Skorpió hava
időszaka: augusztus 22 - szeptember 19
maja neve: Dzec
A skorpiót a világ minden kultúrájában félik és tisztelik. Egyszerre vonzó és félelmetes élőlény. Természetfölötti képessége mágikus-misztikus hatalmában rejlik.
A Dzec jelében született emberekben sok az ellentmondás. Reakcióik kiszámíthatatlanok, spontának, harciasak. Féltékenyek és sérelmeiket általában nem hagyják annyiban. Élesen szembesítik a másikat hibáival, hiányosságaival. Vonzza őket a misztikum.
A skorpió-amulett véd a démonokkal szemben, útmutatást, mély felismeréseket ad.

a Szolgálat Elektromos Szarvas hava
időszaka: szeptember 20 - október 18
maja neve: Keh
A szarvasok az elegancia és a szépség megtestesítői. Természetfölötti képessége fogékonyságában, érzékenységében, áldozatkészségében rejlik.
A Keh jelében született emberek jellemzője a szépség és a vonzerő. Kiválóan kommunikálnak, előzékenyek és stílusosak. Segítőkészek és együttérzőek, ám nekik is szükségük van gondoskodásra, védelemre, szeretetre. Hajlamosak a naivitásra, a túlzott kitárulkozásra, társ híján pedig a céltalanságra.
A szarvas-amulett éberséget és nyitottságot ad, segíti felismerni az élet szépségeit.

a Forma Önálló Bagoly hava
időszaka: október 19 - november 14
maja neve: Moan
A bagoly a maja kultúrában pozitív energiájú szent lény. Természetfeletti ereje bölcsességében és sötétben való tökéletes navigációs képességében rejlik.
A Moan jelében született emberek nagyon intuitívak, ismerik a tudatalatti rejtett üzeneteit, az álmok birodalmát. Tájékozottak és pontosan ráéreznek, mikor mit kell tenniük. Képesek meglátni az összefüggéseket és a mélyen rejtőző igazságokat. Előfordulhat azonban, hogy mások felé nehezen tudják kifejezni szeretetüket.
A bagoly-amulett felismerések bölcsességét hordozza, ami segít változtatni a dolgokon.

a Kisugárzás Felhangos Páva hava
időszaka: november 15 - december 12
maja neve: Cutz
A páva dús kék és zöld színes tollaival igazán látványos megjelenésű. Természetfeletti ereje a tollak szem-formájában, a mindent-látás képességében rejlik.
A Cutz jelében született emberek folyamatosan figyelemmel kísérik az őket körülvevő világot. Elegánsak, drámai és érzéki megjelenésűek egyszerre. Igénylik a csodálatot, a társadalmi elismerést, a népszerűséget. Jó érzékük van a képzőművészetekhez.
A páva-amulett szép és látványos változásokat hoz az ember életébe.

az Egyenlőség Ritmikus Gyík hava
időszaka: december 13 - január 9
maja neve: Xibkay
A gyíkok az alkalmazkodás mesterei. Természetfeletti erejük fürgeségükben és színváltó képességükben rejlik.
A Xibkay jelében született emberek is képesek céljaik elérése érdekében az átváltozásra. Okosak, trükkösek, de ez nem jelenti azt, hogy tisztességtelenek is. Érzékenyen reagálnak környezetük legapróbb változásaira is. Vagy hozzáigazodnak vagy pedig elmenekülnek. Hajlamosak az érzelmi rejtőzködésre.
A gyík-amulett a Nap energiáját képviseli, támogatva ez által a megújulást, a regenerációt.

a Ráhangolódás Rezonáns Majom hava
időszaka: január 10 - február 6
maja neve: Batz
A majmok gyorsak, ügyesek, lendületesek. Természetfeletti képességük abban rejlik, hogy képesek akár fejjel lefelé is szemlélni a világot.
A Batz jelében született emberek gyors észjárásúak, szellemesek, játékosak. Kíváncsian közelítenek az őket körülvevő világhoz, szeretnének mindent megérinteni, megízlelni. Könnyen barátkoznak, beszédesek, pajkosak. Állandóan sürögnek, forognak, örökké akad valami elfoglaltságuk.
A majom-amulettje a játékos bölcsességet támogatja, védelmet nyújt az utazóknak.

az Egységesség Galaktikus Sólyom hava
időszaka: február 7 - március 6
maja neve: Coz
A sólyom az égbolt uralkodója. Természetfeletti képessége halálpontos időzítésében, éleslátásában rejlik.
A Coz jelében született emberek pontosan tudják, hogy a célt sosem szabad szem elől téveszteni. Nagyra törő terveik vannak és az álmodozás mellett cselekedni is képesek. Nehéz helyzetekben is felkutatják a megfelelő megoldást. A maják úgy tartják, hogy a Coz jele nagy szerencsét hoz.
A sólyom-amulettje segíti a vágyak beteljesülését és a váratlan lehetőségek meglátását.

a Szándék Szoláris Jaguár hava
időszaka: március 7 - április 3
maja neve: Balam
A jaguárt mélységesen tisztelték a maja kultúrában. Természetfeletti képessége a tévedhetetlenségben és a kegyelemben rejlik.
A Balam jelében született emberek gyakran kiemelkednek a többiek közül. Méltóságteljesek, tiszteletet parancsolók és sokszor megjelenésükben is impozánsak. Sokoldalúak, jeleskednek a hegymászásban, úszásban vagy a futásban. A pénzzel is igen jól bánnak. Nem szalasztják el az élet nyújtotta lehetőségeket.
A jaguár-amulett irányítást, védelmet, kitartást ad és kozmikus bölcsességet nyújt.

a Megvalósulás Planetáris Kutya hava
időszaka: április 4 - május 1
maja neve: Pek
Időtlen idők óta a kutya az ember leghűebb barátja. Természetfölötti képessége a kötelezettségvállalásban és a létezés iránt érzett hálájában rejlik.
A Pek jelében született embereket a szeretet vezérli: segítőkészek, megbízhatóak és hűségesek. Gondolataik, szándékaik tiszták. Éberen figyelnek minden apró részletre. Érzékenységükből fakadóan meglehetősen sértődékenyek. Az életet szeretik vidáman és egyszerűen megélni.
A kutya-amulett éberséget és védelmet ad erősíti a hűség-kötelékeket.

a Szabadulás Spektrális Kígyó hava
időszaka: május 2 - május 29
maja neve: Kaw
A maják a kígyóban a gyógyító erőt tisztelték. Természetfeletti képessége kivételes átalakuló és megújuló erejében, a bőrének levedlésében rejlik.
A Kaw jelében született emberek nagyon erős ellenálló-képességgel rendelkeznek. Képesek elengedni az idejétmúlt dolgokat és időről időre megújulni, teljesen új emberként megszületni. Nagyravágyóak és eltökéltek. Kifinomult érzékekkel és kiváló intuitív képességük segítségével haladnak előre útjukon.
A kígyó-amulett segíti a mélyre merülést, a tudatalatti üzeneteinek megfejtését és a rejtélyek feltárását.

az Együttműködés Kristályos Nyúl hava
időszaka: május 30 - június 26
maja neve: Tzub
A nyúl jellemzője a vitalitás és a nyughatatlanság. Természetfeletti képessége termékenységében és ártatlanságában rejlik.
A Tzub jelében született emberek kiváló csapatjátékosok. Sokan csodálják őket kedvességük, bájos, vidám természetük miatt. Jó ítélőképességgel rendelkeznek. Nagy igényük van a szeretetre. Néhány dolgot túlbonyolítanak az életben és meglehetősen félénkek.
A nyúl-amulett segíti az érzelmek gyógyulását, gyengédséget, szeretetet, bizalmat ad.

a Jelenlét Kozmikus Teknős hava
időszaka: június 27 - július 25
maja neve: Aak
A legtöbb kultúrában a teknős a türelem és a kitartás szimbóluma. Természetfölötti képessége a tapasztalatban és a visszavonulás képességében rejlik.
Az Aak jelében született emberek állhatatosak és praktikusak. Gyakran azonban nagyon konzervatívak lehetnek, így egy egész élet feladata gondolkodásuk megváltoztatása. Hajlamosak az elzárkózásra, a visszavonulásra. Kiegyensúlyozott, nyugodt életre törekszenek.
A teknős-amulett védelmet nyújt, erősíti az összetartozás érzését, bölcsességet és hosszú életet ad.
Related Posts with Thumbnails