2014. szeptember 25., csütörtök

Mérleg csillagjegy

Minden, amit általánosságban tudni érdemes...

Bevezető gondolat

"Kockáztatni nem más, mint egy pillanatra elveszíteni az egyensúlyunkat. Nem kockáztatni nem más, mint elveszíteni önmagunkat." (Sören Kierkegaard)

Mikor van?

Az asztrológiai évkör hetedik jegye a Mérleg.

Időszaka: az őszi napéjegyenlőséggel beköszöntő ősz: szeptember 22-től október 22-ig (a csillagjegyek kezdete és vége a Nap járásából adódóan évente néhány napon belül mozog).

Elementáris jellemzők

Eleme: levegő

Minősége: kardinális

Szimbóluma: az egyensúlyban lévő mérleg

Uralkodó planétája: a római mitológia szépség- és szerelemistennőjéről elnevezett Vénusz

Kulcsszavai: kapcsolatok, kiegyenlítés, mérlegelés, harmónia, kiegyensúlyozottság, labilitás

Színei: harmonikus, levegős színek, mint a szürkéskék, kékeszöld

Kristályai: jáde, fehér nemesopál, rózsakvarc

Virágai: illatos, elegáns virágok

Ha a Mérleg jegyében születtél:

A szépérzék és a jó ízlés találkozik benned, és ez az életed minden területén megmutatkozik. A harmónia, az egyensúly a legfontosabb a számodra, akár a megjelenésedről, a munkádról vagy a kapcsolataidról legyen szó.

A másik ember olyan neked, mint egy tükör, rajta keresztül önmagadat látod, ezért hangol le nagyon minden negatív kritika vagy kellemetlen megjegyzés.

Diplomatikus, udvarias és tapintatos vagy, az agresszivitással, a harcias természettel nem tudsz mit kezdeni. Minden helyzetet próbálsz úgy igazítani, hogy minden résztvevőnek jó legyen. Ezért mondanak gyakran döntésképtelennek, mert pillanatról pillanatra mérlegelsz és folyamatosan igazodsz a másikhoz.

Ez jellemzi a szerelmi életedet:

Könnyen kötsz ismeretséget, nem is nagyon tudod elképzelni az életet egyedül. Ezért inkább minden helyzetben kompromisszumokra törekszel, sokszor a saját érdekeidet is háttérbe szorítod. A kapcsolati feszültségeket bár nehezen viseled, olykor öntudatlanul is vitát gerjesztesz, csak hogy békét teremthess.

Munka, hivatás:

Ha az emberekkel való kapcsolattartást a szépséggel és a harmóniával tudod ötvözni, akkor megtaláltad az ideális hivatásodat. Ilyen lehet a szépségipar, a lakberendezés, a rendezvényszervezés vagy művészeti foglalkozások. Diplomatikusságodat is gyakran hasznosítod a munkádban.

Erre érdemes odafigyelni egészségügyi téren:

Legérzékenyebb szerved a veséd, ami az élet áramlásával és a kapcsolatokkal van összefüggésben. Fontos a kellő mennyiségű víz fogyasztása, az alkohol, a koffein és az erős gyógyszerek mérséklése.


Kövess a Facebookon és az Instagramon is!


Related Posts with Thumbnails