2014. június 23., hétfő

Rák csillagjegy

Minden, amit általánosságban tudni érdemes...

Bevezető gondolat

„Boldogok, akik figyelnek mások hívására anélkül, hogy nélkülözhetetlennek hinnék magukat, mert ők az öröm magvetői.” (Gyökössy Endre)

Mikor van?

Az asztrológiai évkör negyedik jegye a Rák.

Időszaka: a záporokkal tarkított nyár eleje, június 21-től július 22-ig (a csillagjegyek kezdete és vége a Nap járásából adódóan évente néhány napon belül mozog).

Elementáris jellemzők

Eleme: víz

Minősége: kardinális

Szimbóluma a rák egymással szemben álló spirális ollói

Uralkodó planétája: kísérő égitestünk, a Hold

Kulcsszavai: otthon, anya, gondoskodás, érzelmi kötelékek, tudatalatti hatalma, érzékenység

Színei: a víz és a holdfény színei, mint az ezüst és a pasztellkék

Kristályai: smaragd, gyöngy, holdkő

Virágai: romantikus virágok

Ha a Rák jegyében születtél:

Az életedet érzéseid, hangulataid határozzák meg. Természeted olyan, mint a változékony hold, ennek az egyik oka a túlérzékenységed. Könnyen kerülsz mások hullámhosszára, szivacsként szívod magadba környezeted atmoszféráját, de az időjárás, a csillagok, s legfőképpen a Hold állása is hatással van rád.

Fontos számodra a családod, szüleid, gyermekeid, óvod őket és gondoskodsz róluk. A múlt emlékeihez, tárgyaihoz ragaszkodsz, ezért van tele az otthonod fényképekkel, csecsebecsékkel, szívednek kedves tárgyakkal.

Az önállóság megtanulása egyik legfontosabb életfeladatod. Folyamatosan támaszra, megerősítésre vágysz, másoknál keresed az érzelmi védettséget. Emiatt viszonylag későn költözöl el otthonról vagy a gyerekeid számára biztosítod a "mamahotelt", de kapcsolatokból, helyzetekből is ezek miatt az okok miatt mozdulsz nehezen.

Ez jellemzi a szerelmi életedet:

Az összes jegy közül talán te vagy a legromantikusabb: nagyon odaadó és ragaszkodó tudsz lenni. Arra azonban figyelj, hogy a törődés, az anyáskodás ne legyen túl sok a másiknak. A viták, a veszekedések jobban megviselnek bárkinél, ha ilyesmi megesik, még hetekkel később is rágódhatsz a dolgon.

Munka, hivatás:

Általában olyan pályát választasz, ahol kiélheted a másokról való gondoskodást. Ilyen szakmák a óvónő, a védőnő, szociális munkák, a vendéglátás – de bolti eladóként vagy vezérigazgatóként is empatikusnak ismernek a munkatársaid. A home-office-t kifejezetten neked találták ki, a családi vállalkozásokat úgyszintén.

Erre érdemes odafigyelni egészségügyi téren:

Legérzékenyebb szerved a gyomrod, ha az érzelmi problémákat nem tudod megemészteni, azonnal jelez. Fontos odafigyelned a folyadékháztartásodra, a megfelelő mennyiségű víz fogyasztására.


Kövess a Facebookon és az Instagramon is!


Related Posts with Thumbnails