2014. március 1., szombat

Halak csillagjegy

Minden, amit általánosságban tudni érdemes...

Bevezető gondolat

„Az álmodozó szerepe mindössze annyi, hogy elfogadja az álmait.” (Jean Cocteau: Orfeusz)

Mikor van?

Az asztrológiai évkör utolsó, 12. jegye a Halak.

Időszaka: átmenet a télből a tavaszba, a befelé fordulás, a böjt ideje, február 18. és március 20. között (a csillagjegyek kezdete és vége a Nap járásából adódóan évente néhány napon belül mozog).

Elementáris jellemzők

Eleme: víz

Minősége: változó

Szimbóluma: két egymáshoz kötött hal

Uralkodó planétái: Neptunusz, a háborgó tenger istene és a főisten, Jupiter

Kulcsszavak: határtalanság, megváltás, álmok világa, misztikum, intuíciók, önfeláldozás, egység-érzés.

Színei: sejtelmes, csillogó színek, főként a rózsaszín és a víz-árnyalatai

Kristálya: fluorit, többszínű turmalin

Virága: bódító illatú virágok

Ha a Halak jegyében születtél:

Együttérző, segíteni akaró és önfeláldozó vagy. A legszenzibilisebb emberek közé tartozol, szavak nélkül is érzékeled a környezetedet, mások hangulatait és érzéseit.

A valóság és a képzelet határa összemosódik benned, ezért olyan gazdag és valószerű a fantáziád. De az emberekkel szemben is gondot okoz az elhatárolódás, képes vagy mások problémáit, fájdalmait magadra venni, és keresztként cipelni. Ezért kell tudatosan kifejlesztened az én-identitásodat.

A változékonyság mellett stabil pont az életedben a hited, tökéletesen bízol az isteni jelenlétben, az iránymutatásokban, az Univerzum rendjében és végtelen szeretetében.

Megérzéseid, intuícióid, álmaid rendkívül erőteljesek, de meg kell tanulnod objektívan, reálisan kezelned őket, különben elveszel az illúziók tengerében.

Ez jellemzi a szerelmi életedet:

Finom érzésű, odaadó és szeretetreméltó társ vagy. Partnereddel összeolvadsz, saját érdekeidről, valós igényeidről gyakran megfeledkezel. Nem árt, ha a partnered gyakorlatias és kezdeményező, akkor kiválóan kiegészítitek egymást. Párkapcsolatban a lelkiség rendkívül fontos számodra.

Munka, hivatás:

Hivatásválasztásában meghatározó lehet érzékenységed és segítőkészséged, de a művészetek iránti fogékonyságodat is jól tudod hasznosítani. A spirituális és segítő területeket, a lelki segélyszolgálatot, homeopátiás vagy finomenergetikai gyógyítást, valamint a filmek és a színház világát egyenesen neked találták ki.

Erre érdemes odafigyelni egészségügyi téren:

Érzékeny az immunrendszered, a hormon- és hőháztartásod. Utóbbi miatt fontos, hogy az időjárásnak megfelelően öltözködj és kerüld a szélsőséges hőmérsékleteket.


Kövess a Facebookon és az Instagramon is!


Related Posts with Thumbnails