2013. december 26., csütörtök

Bak csillagjegy

Minden, amit általánosságban tudni érdemes...

Bevezető gondolat

„Ha megállapítottuk, meddig terjed a felelősségünk, képesek leszünk eleget tenni kötelességeinknek, és elengedni azokat a dolgokat, amelyekért nem mi vagyunk a felelősek. Így több örömünket lelhetjük abban, ha támogatjuk embertársainkat, és harmonikusabb együttműködésen alapuló kapcsolatot létesíthetünk velük.” (Dan Millman)

Mikor van?

Az asztrológiai évkör 10. jegye a Bak.

Időszaka: a téli napforduló, az ünnepi időszak és az új év, december 21-január 19. között (a csillagjegyek kezdete és vége a Nap járásából adódóan évente néhány napon belül mozog).

Elementáris jellemzők

Eleme: föld

Minősége: kardinális

Szimbóluma: a mitológiai kecskehal, illetve a kőszáli kecske

Uralkodó planétája: Szaturnusz, az idő ura, a küszöb őre a római mitológiában

Kulcsszavak: fegyelem, korlátozás, célkitűzések, hivatástudat, felelősség, merevség, struktúrák

Színei: sötét színek, főként a fekete, ólomszín, antracit

Kristályai: ónix, fekete gyémánt

Virága: nagy tűrőképességű növények és a bonsai

Ha a Bak jegyében születtél:

Céltudatosságod, következetességed, szorgalmad és kitartásod adják az alapot ahhoz, hogy bármit, amit csak akarsz, elérj az életben.

Ha valamit elhatározol, mindent alárendelsz az ambícióid megvalósulásának, hajlandó vagy a pihenésről, a kényelmedről is lemondani. De nem csupán magaddal, másokkal is szigorúan bánsz. A kompromisszumkészséggel kissé hadilábon állsz, de hát saját magaddal sem vagy megalkuvó, számodra csak a tökéletes az elfogadható.

A megszokottból nehezen mozdulsz ki, hajlamos vagy bizonyos helyzetekben megkövülni. Egyik legfontosabb feladat az életedben, hogy megtanulj lazítani, száz százalékosan kikapcsolódni és minden körülmények közt élvezni az élet örömeit.

A felelősségvállalás, a kötelességtudat – ami a legtöbb ember számára komoly teher – neked magától értetődő, így mutatsz példát másoknak.

Ez jellemzi a szerelmi életedet:

Komoly kapcsolatokra törekszel, hiszen az érzéseket is nagyon komolyan veszed. Felelősséggel és kötelességtudóan viszonyulsz a másikhoz, emiatt azonban néha kissé mereven viselkedsz. Fontos, hogy a társaddal közösen az alapoktól kezdve felépíthess valamit.

Munka, hivatás:

Felelősséget, higgadtságot és áttekintést igénylő területeken mozogsz igazán otthonosan. Karrieredet sok esetben tudatosan és módszeresen építgeted, törekszel arra, hogy hasznossá és elismertté tedd magad. Munkabírásod hatalmas, hajlamos lehetsz túlvállalni magadat. Kitartásod gyakran emel átlag fölé valamely életterületen. Komoly ember vagy, akit komolyan is kell venni.

Erre érdemes odafigyelni egészségügyi téren:

Érzékeny a csontrendszered, az ízületeid és a fogaid. Hajlamos lehet a hiánybetegségekre, vitamin- és ásványianyag-hiányra, hajhullásra.


Kövess a Facebookon és az Instagramon is!


Related Posts with Thumbnails