2013. november 25., hétfő

Nyilas csillagjegy

Minden, amit általánosságban tudni érdemes...

Bevezető gondolat

"Egy Jedi Lovagnak tudnia kell, hogy a tudásnál fontosabb a bölcsesség.” (George Lucas: Csillagok háborúja II.)

Mikor van?

Az asztrológiai évkör kilencedik jegye a Skorpió.

Időszaka: az ősz vége, az adventi időszak, mikor az otthonokban egyre több fényt gyújtunk, november 21. és december 21. között (a csillagjegyek kezdete és vége a Nap járásából adódóan évente néhány napon belül mozog).

Elementáris jellemzők

Eleme: tűz

Minősége: változó

Szimbóluma: az eget megcélzó nyílvessző

Uralkodó planétája: a római mitológia főistene, Jupiter

Kulcsszavak: hit, értelem keresése, széles látókör, utazás, idealizmus

Színei: uralkodói színek, királykék, püspöklila

Kristálya: hiacint, ametiszt, zafír

Virága: tűzliliom

Ha a Nyilas jegyében születtél:

Vonzanak a kalandok, az idegen kultúrák, a nagy utazások. De látókörödet nem csak fizikai, hanem szellemi expedíciókkal is szélesíted; szívesen tanulsz, beszélgetsz, magasabb képesítésre, tágasabb horizontra törekszel. Minden dologban a felsőbb értelmet keresed.

Folyamatosan tele vagy nagyszabású tervekkel, álmokkal, távlati célokkal, s emiatt a hétköznapok gyakorlati apróságai felett könnyen elsiklik a figyelmed.

Optimizmus és töretlen lelkesedés jellemez, pozitív életszemléleted a nehezebb szakaszokon is átlendít. Személyiséged másokra is nagy hatást gyakorol, ezáltal képes vagy másokat inspirálni, motiválni.

Igazságérzeted nagyon fejlett, ha valakit méltánytalanság, megkülönböztetés ér, te maximálisan kiállsz mellette.

Ez jellemzi a szerelmi életedet:

A szerelemről meglehetősen idealisztikus elképzeléseid vannak, és ennek az ideálnak csak kevesen tudnak megfelelni. Igényled a szabadságot, ezért a párkapcsolatban is jókora mozgásteret követelsz magadnak. Világképeddel nehezen fér össze, hogy tudomásul vedd az élet árnyoldalait. Éppen ezért nem rajongsz a kritikáért, és amikor felszínre kerül valami komolyabb kapcsolati probléma, az akár lelki válságba is juttathat.

Munka, hivatás:

Olyan hivatásterületen lehetsz igazán önmagad, ahol lelkesítő beszédmódra, élvezetes stílusra, jó tárgyalókészségre, szellemi, illetve fizikai mozgékonyságra van szükség. Inkább előbb, mint utóbb vezető beosztásba küzdheted fel magadat, de az erős szabadságvágy miatt a vállalkozói munka is közel áll a szívedhez. Külföld, külföldi cégekkel, partnerekkel való kapcsolat is gyakran megjelenik hivatásszinten.

Erre érdemes odafigyelni egészségügyi téren:

Legérzékenyebb szerved a májad, ami a belső tervezéssel, mozgékonysággal van összefüggésben. Mindenféle életmódbeli túlzást igyekezz kerülni, az a súlyodra is jótékony hatással lesz.


Kövess a Facebookon és az Instagramon is!

Related Posts with Thumbnails