2013. október 27., vasárnap

Skorpió csillagjegy

Minden, amit általánosságban tudni érdemes...

Bevezető gondolat

"Amit ismerünk, azt uralni is tudjuk és a saját szolgálatunkba állíthatjuk. Amit azonban nem tudunk néven nevezni, az minket ural." (Hannelore Traugott)

Mikor van?

Az asztrológiai évkör 8. jegye a Skorpió.

Időszaka: ködös-nyirkos ősz közepe, október 23. és november 21. között (a csillagjegyek kezdete és vége a Nap járásából adódóan évente néhány napon belül mozog).

Elementáris jellemzők

Eleme: víz

Minősége: fix

Szimbólum: a halál „M” betűjéhez kapcsolódó skorpiófullánk

Uralkodó planétái: Plútó, az Alvilág és Mars, a háború istene

Kulcsszavak: ellentétek, végletesség, szenvedély, a lélek mélységei, kutatás

Színei: kontrasztos színek, vérvörös, méregzöld

Kristálya: magnetit, malachit, alexandrit, fekete gyöngy

Virága: orchidea

Ha a Skorpió jegyében születtél:

Jól tudod, hogy a világ nem csupán horizontálisan létezik: te ismered a dolgok titokzatos mélységeit is. Ahova mások nem merészkednek – a tabuk, a vágyak, az árnyékok világa – ott te ismerős terepen mozogsz. Bátran beszélsz arról, amit mások legszívesebben elhallgatnának.

Ösztönösen felismered a sebezhetőséget, a hiányosságokat, ezekre akaratlanul is rávilágítasz.

Tele vagy szenvedéllyel, elszántsággal, de bármi mellett köteleződsz is el, azt mindent vagy semmit alapon teszed. Ha belevágsz egy kapcsolatba, munkába vagy feladatba akkor a maximumra törekszel. A középszerűség, a felszínesség ismeretlen számodra, a kompromisszumok nem érdekelnek.

Ha probléma kerül az utadba tökéletesen és végérvényesen megoldod.

Ez jellemzi a szerelmi életedet:

A végletesség jellemez, vagy lángolóan szeretsz vagy heves érzelmekkel gyűlölsz. És számodra ez a kettő tökéletesen meg is fér egymással. Kapcsolataidban ragaszkodó, sőt sok esetben kifejezetten féltékeny is vagy. Kevesen tudják rólad, de rendkívül családcentrikus vagy.

Munka, hivatás:

Minden területen jól érzed magad, ami tele van folyamatos kihívásokkal, ahol jól érvényesülhet fizikai és mentális szívósságod, kutató hajlamod. Szeretsz ismeretlen, titokzatos területekre merészkedni, legyen szó az emberi pszichéről, nyomozásról, kutatásról, okkultizmusról, gyógyításról. A válságok nem riasztanak meg, mint a legtöbb embert, képes vagy belőlük talpra állni, megerősödni.

Erre érdemes odafigyelni egészségügyi téren:

Érzékeny területed a vastagbél, ami a kiválasztással, az elengedéssel, a szomorúsággal és a megkönnyebbüléssel áll kapcsolatban. Ezt megfelelő táplálkozással, friss levegőn végzett, kitartást fokozó mozgással tudod erősíteni.


Kövess a Facebookon és az Instagramon is!


Related Posts with Thumbnails