2014. április 26., szombat

Bika csillagjegy

Minden, amit általánosságban tudni érdemes...

Bevezető gondolat

„A derűs embereknek nem könnyebb a sorsuk, csak más szemüveg van rajtuk. Azt szoktuk mondani: jó természetük van. A jóra vannak hangolva. Életörömre. (...) Tedd csak fel az "áldott szemüvegedet", s máris látod, hogy süt a nap, hogy sok öröm és emberi jóság van.” (Müller Péter)

Mikor van?

Az asztrológiai évkör második jegye a Bika.

Időszaka: a tavasz közepe, mikor virágba borul a természet, április 20. és május 20. között (a csillagjegyek kezdete és vége a Nap járásából adódóan évente néhány napon belül mozog).

Elementáris jellemzők

Eleme: föld

Minősége: szilárd

Szimbóluma: a bika feje

Uralkodó planétája: a római mitológia szépség- és szerelemistennőjéről elnevezett Vénusz

Kulcsszavai: biztonság, stabilitás, termelés, anyagi-fizikai javak, érzékiség, türelem, szépérzék.

Színei: természetes, meleg föld-színek, mint a bézs és a terrakotta

Kristálya: krizopráz, rózsakvarc, verdelit (zöld turmalin)

Virága: a tavasz illatos virágai

Ha a Bika jegyében születtél:

Az anyag világát egyenesen neked teremtették. Minden érzéki élvezetben – legyen az akár evés, masszázs, simogatás, zenehallgatás, tánc – örömödet leled. A testi élmények számodra rendkívül fontos és sokat mondó tapasztalatok.

A dolgokat gyakorlatiasan, anyagiasan szemléled, ismered mindennek az értékét, becsülöd a pénzt és a jólétet. Hajlamos vagy azonban a túlzott birtoklásra, a veszteséget, az elengedést, a változásokat nehezen dolgozod fel. A rugalmasság elsajátítására törekedned kell.

Ha nagyon beleragadsz a megszokásokba, fel kell készülnöd rá, hogy az élet ki fog billenteni belőle.

Mindemellett a türelem a legfontosabb erényed, nem sietsz, nem kapkodsz, hanem képes vagy kivárni, míg a gyümölcsök beérnek.

Problémamegoldásnál is mindig kivárod a legalkalmasabb pillanatot.

Ez jellemzi a szerelmi életedet:

A biztonság és a kényelem a legfontosabb számodra, ragaszkodó vagy és hűséges, néha ebből a tulajdonságodból adódóan meglehetősen féltékeny is. Fontos számodra, hogy a partnered minden téren támaszt, biztonságot nyújtson. És az sem árt, ha együtt tudtok élvezni egy pohár finom vörösbort a naplementében.

Munka, hivatás:

Igen fontos lehet számodra a szilárd anyagi háttér kialakítása. Jól érezheti azokon a pályákon, ahol értékeket kell gondozni, anyagot formálni vagy a kényelmet biztosítani. A gasztronómiával vagy ingatlanokkal kapcsolatos feladatok különösképpen közel állnak a szívedhez. Bár nem vagy kimondottan kezdeményező típus, kitartással – lassan, de biztosan – eléred a céljaidat.

Erre érdemes odafigyelni egészségügyi téren:

Érzékeny lehet a pajzsmirigyed, illetve fontos odafigyelned a táplálkozásodra. A teljes értékű táplálékok mellett a szervezetet harmonizáló mozgások is hasznosak lehetnek.


Kövess a Facebookon és az Instagramon is!

Related Posts with Thumbnails