2015. június 16., kedd

Új fejezet: újhold az Ikrekben

"Nem számít, hogy mások mit mondanak,
a szavak és az eszmék meg tudják változtatni a világot."

(Holt költők társasága című film)

2015. június 16-án (16 óra 06 perckor) az újhold és a Mars szorosan együtt állnak az Ikrek jegyének 25-26. fokán.
A Nap és a Hold konjunkciója mindig azt jelenti: az adott témával szívvel-lélekkel azonosulni. Az Ikrekben elsősorban ez a személyes (ezoterikus) gondolkodást, az emberi kapcsolatokat és a kommunikációt érinti.

A levegő elem kapcsol össze bennünket a mindenséggel, így ide tartozik minden, amit magunkba lélegzünk és amit egy kilégzéssel visszaáramoltatunk a világba - elképzelések, nézetek, szavak formájában.

Sorsunk könyve

Minden írónak megvan a maga egyéni stílusa. Ez nem műfaj függvénye, mivel egy romantikus regényben is lehet horror, drámába is elfér a humor.
Sokkal inkább a szavak és a kifejezések játéka. A visszatérő szófordulatoké, a mondanivalóé, ahogy és amit közölni akar az író.

Mi mindannyian írók vagyunk: életünk könyvét napról napra formáljuk. A történetünk megismételhetetlenül egyedi, kívülállóként olvasva tűnhet kalandosnak vagy szürkének, sikeresnek, illetve kudarcokkal telinek, a sorok valódi esszenciáját mégis csak mi - írói - érthetjük.

Minél több a betelt oldal, stílusunk annál kiforrottabb, annál rögzültebb. Egyre nehezebbnek érezzük az átfogalmazást, egyre kilátástalanabbnak azt, hogy új fordulatot vegyen a történet. Hiába vágyunk szebb, boldogabb folytatásra, ha rutintól és megszokásoktól vezérelve minden újabb, tiszta lapra ugyanazokat a gondolatok véssük fel.

A mostani képlet a szavak súlyára, fontosságára és átalakító erejére hívja fel a figyelmet. (Skorpió aszcendens, 8-as házas Mars, Merkúr, újhold, 3-as házas Plútó)

Együtthatók

A jegyváltások, az újholdak és a teliholdak alapüzenetei mindig ugyanazok, ám minden évben más és más formában nyilvánulnak meg. Ugyanúgy egyedi időminőségekben születnek, mint mi magunk.

Tavaly is a valóságot teremtő gondolatokról beszéltem, de akkor az újhold a Bika csillagkép Aldebaran csillagával állt együtt. Sokkal inkább a régi, berögzült minták felismeréséről szólt, mint most, mikor az Orion fényes övével és a vörös, tüzes Marssal ragyog együtt az égbolton.

Orion öve az egyik legkönnyebben beazonosítható konstelláció az égbolton. Három nagyon fényes csillag úgy helyezkedik el, mintha vonalzó segítségével helyezték volna el őket. Viselője csillagmitológiánként változik: felfedezték benne Oriont, az óriási vadászt, Nimródot, Hunor és Magor atyját, Frigget, a skandináv istennőt vagy Al Jauzah-t, a harcias szüzet, de a Mintaka, Alnilam és Alnitak alkotta egyenesben mindenhol egy övet véltek felfedezni.

Öv, övez, vagyis mindaz, ami körülvesz bennünket, ami összetart.
A világkultúrában az öveknek kiemelt szerepe, nem csupán nadrágmegtartó funkcionalitása van. A test ösztöni és szellemi felét kapcsolja össze, miközben kifelé is fontos üzenetet hordoz. Szerényebben, visszafogottabban, rejtettebben, mint egy ruha, de státuszt, erőt, kiváltságot, fokozatokat éppúgy mutat, mint erényt vagy csábítást.
Megkülönböztet és valahova tartozóvá tesz, ami az önazonosság hatalmát adja viselőjének.

A mai újhold üzenete:
Keresd meg a rád illő szavakból, gondolatokból, érzésekből font övet.
Azt, ami téged képvisel, ami összetart, ami egységessé teszi a gondolkodásodat, a világképedet.
Csak ha tisztában vagy magaddal, ha megérted önmagad, akkor tudsz kiállni az elképzeléseidért. Akkor tudsz határozott, dinamikus, céltudatos, spontán és bátor lenni. Akkor tudod nyíltan és egyenesen felvállalni az érzéseidet.

Keresd meg a szavaidat és merd használni őket... Mert "Az igaz szavaknak van valamilyen alakító és tisztító erejük." (Márai Sándor)
Related Posts with Thumbnails