2017. december 7., csütörtök

Életünk feletti uralom

Skorpió jegyébe lép a Mars: 2017.12.09 (10:00)

"Ezer dicső harcosnál többet ér az az egy, amelyik képes legyőzni önmagát - mert az önuralom nyugalmat ad."
(Hioszi Tatiosz)

Az asztrológia energiákról szól - mindenféle minősítés nélkül. Mégis, különböző pozitív vagy negatív csengésű fogalmakat társítunk hozzá, hiszen szükségünk van szavakra ahhoz, hogy kifejezzük valahogy ezeket. Bizonyos cselekvési energiákat könnyebb átélni, kellemesebb érzetekkel járnak, míg mások jóval küzdelmesebbek. Gondoljunk csak bele, egy pihe-puha ágyban heverészni milyen jóleső, míg egy rideg sziklafalat meghódítani micsoda kihívás! De a fejlődés szempontjából előbbitől csak apró jutalom-impulzust kaphaunk, míg a másiktól megacélosodik a karunk, a jellemünk, az önértékelésünk.

Az uralmi pozíciók megfogalmazásánál is rengeteg az ellentmondás. Uralni valamit vagy uralkodni valaki felett jó dolog, hiszen ha uralom az erőt, fizikailag legyőzhetek másokat. Ha uralom a testet, szépségemmel hathatok másokra. Uralhatom továbbá a gondolataimat, a személyiségemet, a sorsomat - minden esetben hatalmam van. Király vagyok!

Igen ám, de királynak lenni nem csupán aranyszínű trónusokról, hermelines palástokról, teli kincstárakról és szolgák hadáról szól. Akinek ez jelenti a hatalmat, az bizony könnyen despotává válik. Uralkodónak lenni szolgálat és felelősség.

Ha a születési képletünkben vannak uralmi planéták, ott megjelenik a sors ajándéka - mivel az adott személyiségjegyben, életterületen tálcán kínálja az élet a lehetőségeket. Viszont az árnyéka is éppen ez: az elkényelmesedés.

Ha tranzitról van szó (mint itt minden bejegyzésben) ott az adott téma mindenkit valamilyen formában megérint, egyedivé pedig a személyes képletünkben elfoglalt pozíciók teszik. Az előttünk álló hónapokban három uralmi planéta is lesz az égen, ami azt jelenti, hogy támogatják a fejlődésünket - ha nem dőlünk hátra a fotelben!

Az első ezek közül a 2012 óta a Halakban tartózkodó Neptunusz. Ő szép csendesen, komótosan dolgozik a háttérben, van ideje, ugyanis 2025-ig még itt marad. Tevékenységét leginkább így jellemezném: az ébredés illúziója. Erről írtam már korábban Kies valóság címmel.

A harmadik a néhány hét múlva jegyet váltó Szaturnusz lesz, ám mielőtt ennyire előre rohannánk, kettejük közé beékelődik a Skorpió Mars. A háromkirályok megnyitják előttünk az utat és átadják a tanácsaikat is, hogy a lehető legügyesebben álljuk ki a 2018-as év próbáit.

Amire szükségünk lesz: tiszta hit, óriási lelkierő és őszinte felelősségvállalás. 
2016-ban a Szaturnusz és a Neptunusz összefeszültek egymással, s amíg a titánok harcoltak az égen, addig a lábunk alól szépen kicsúszott a talaj, a biztosnak hitt elképzelések.
Most a Mars feladata lesz, hogy felvegye a kapcsolatot a két másik személyiségrésszel: szextilben van a Szaturnusszal és amikor az belép a Bakba, a Mars a Neptunusszal kerül trigonba. A "békítő" Mars önmagában is egy hatalmas próbatétel, mivel a Marsról sok minden elmondható, de a diplomácia nem tartozik az erősségei közé.

A kommunikáció itt elsősorban belső párbeszéd formájában jelenik meg. Fontos, hogy hogyan képviseljük az önmagunkról alkotott elképzeléseinket. Identitásunk két elemből tevődik össze (sokkal többől, de most ki kell emelnem ezt a kettőt): abból, ahogy mi mit gondolkodunk magunkról és ahogy mások mit gondolkodnak rólunk. Legideálisabb esetben ez nagy részben fedi egymást, s így meg tudjuk őrizni szilárdan a hitünket, az énképünket.

Ha azonban a külvilág visszajelzésitől jobban függünk, ha mások nézetei alapján igyekszünk definiálni önmagunkat, könnyen kibillenhetünk az egyensúlyunkból. Legyen bátorságunk az önálló ítélethozatalhoz. Legyünk őszintébbek és nyitottabbak magunkkal, így másokkal szemben is működni fog a tolerancia, az elvárás nélküliség. Amint ezt meg tudjuk valósítani az életünkben, a következő év szaturnikus kihívásaival is jóval lelkesebben nézünk majd szembe.

Ugyanis most nem a puha ágyban hempergés, hanem a sziklafal megmászása vár ránk!



Tetszett a bejegyzés? Köszönöm, ha megosztod másokkal is!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kérlek kövess a Padparadsa facebook oldalán.
Related Posts with Thumbnails