2017. október 18., szerda

Építő bontás

Újhold a Mérleg havában: 2017.10.19 (21h13p)

"Ha eloldjuk a köteleket, többé semmi sem köt majd a múlthoz,
ami elől menekültünk."
(Gerlóczy Márton, író)

Nincs könnyű dolga azoknak, akik a mostani energetikai mozgásokat megpróbálják szavakba önteni. Na jó, nem beszélek többes számban, mert biztos van olyan, akinek ez nem okoz nehézséget, nekem ez egy ilyen időszak.
Az oka az, hogy nagyon gyorsan történik minden, hihetetlen átrendeződések zajlanak földön és égen. Az eredmények sokszor kiszámíthatatlanok, a következmények ismeretlenek. Teljesen új éra van születőben. Igyekszem mindig megragadni egy-egy olyan elemet, ami mentén el tudom indítani a bejegyzéseket, de ez nem fedi le tökéletesen a nagy egészet.

Most a Mérleg újhold köré szövődik a történet. Ez az a pont, ahol az "én" tükröződik a világban. Kapcsolataink, reakcióink, külső körülményeink mutatják nekünk kik is vagyunk valójában.
A Be Positive Way oldalán nemrég jelent meg a következő cikk, ami szorosan kapcsolódik ehhez a mondanivalóhoz:
"Magyarországon rengetegen szenvednek attól, hogy nem találják önmagukat. Ki vagyok én? Mihez van kedvem? Mi tenne boldoggá? Legtöbbször még azok is kutatják a választ ezekre a kérdésekre, akikről kívülről úgy tűnik, hogy teljesen rendben vannak önmagukkal.
A személyiségpszichológia szerint a személyiség három részből épül fel: énideál, énkép és önbecsülés."

Az énkép tulajdonképpen az, akinek gondoljuk magunkat. Ezt az önmagunkról kialakított képet részben magunk határozzuk meg, részben mások. Öntudatunk és önbecsülésünk pedig attól függ, hogy melyiket milyen súllyal hagyjuk érvényesülni. A pozitív, önelfogadó énkép kialakítása gyakran kemény önismereti munkát kíván, mivel a társadalom és a közösségek túlzó elvárásokat vetítenek felénk. Nem csupán a külső szépség kapcsán találkozhatunk ezzel, de a jó anyagi helyzet, a sikeresség, sőt még az önmegvalósítás és boldogságérzet is egyfajta követelményként van jelen.

"Mi az az énideál? Mindazon értékek, erények, célok, törekvések, és az általad idealizált, tökéletes ember összessége, akivé valaha válhatsz. Ezt nevezzük egyértelmű jövőképnek.
Onnan tudhatod, hogy az énideálod rendben van, hogy tökéletesen átlátod, milyen döntéseket miért hozol az életedben. Leginkább olyan döntéshelyzetekben a leghatározottabbak, ahol értékek mentén kell határozni."

Az Uránusz-Plútó kvadrátja az elmúlt hét évben a téves, idejétmúlt énképeket (Kos), illetve az énideálokat (Bak) igyekezett lebontani. A Skorpió Jupiterrel, decemberben a Bak Szaturnusszal, majd harmadik lépésben a jövő évi Bika Uránusszal elindul az önbecsülés és önértékelés mentén az új énkép és énideál rögzítése.

A korábbi esztendőkben önmagunkat lágy agyagként formálhattuk (vagy az élet forgatott meg bennünket a fazekaskorongján), lassacskán azonban el kell készülni az alkotásnak, hogy bekerülhessünk a kemencébe és belénk éghessen az új személyiség.
Épp ezért fontos, hogy minden változtatást, amit szeretnénk beleépíteni jövendőbeli énképünkbe, azt gyorsan végrehajtsuk.
A Mérleg újhold, egzakt Uránusz oppozícióval és Jupiter-Merkúr együttállással igen erőteljes nyomatékú. (Érezhető is, hogy hasonló feszültség van a levegőben, mint amit általában teliholdkor tapasztalhatunk.)

Ez a konstelláció megerősíti a mintákból való kitörés szükségességét, de immár a saját meggyőződéseinkkel összhangban. Próbáljunk meg Uránuszként a hétköznapi dolgaink felé emelkedni és egy magasabb perspektívából tekinteni az életünkre. Ne tegyünk semmit, csak figyeljünk befele.

Lehet, hogy ha körbenézünk az életünkben, azt látjuk, hogy bennünk lezajlott ez az átformálódás és készek vagyunk az új rögzítésére. Akkor ezt tudatosítsuk magunkban.
Ha azonban még vannak nyitott helyzetek, tisztázzuk vagy zárjuk le azokat, hogy elvethessük végre életünk új magvait. A most születő, hosszú távra szóló döntéseink markánsan meghatároznak bennünket: hatással lesznek a személyiségünkre és életcéljainkra (aszcendens, illetve MC trigonja).


Tetszett a bejegyzés? Köszönöm, hogy megosztod másokkal is!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kérlek kövess a Padparadsa facebook oldalán.
Related Posts with Thumbnails